Nogomet

Nordsjaelland posramio Livakovića i društvo, Kotarski s PAOK-om osvojio skupinu

Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Nordsjaelland posramio Livakovića i društvo, Kotarski s PAOK-om osvojio skupinu
Foto: EPA

Odigrano je preostalih šest utakmica petog kola Konferencijske lige. Dominik Livaković nije se proslavio sa svojim Fenerbahčeom na gostovanju kod Nordsjaellanda, za razliku od Dominika Kotarskog i PAOK-a kod Eintrachta...

Skupina E

Aston Villa - Legia 2:1

Novu pobjedu upisala je Aston Villa koja je na domaćem terenu svladala Legiju. Sada je na 12 bodova, tri više od današnjeg protivnika i šest više od AZ Alkmaara, dok je Zrinjski posljednji s tri boda.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Engleska momčad povela je već nakon nešto više od tri minute igre, Youri Tielemans asistirao je Moussi Diabyju za 1:0. Nakon velike greške domaće obrane Legia je izjednačila lijepim golom Ernesta Mucija.

Aston Villa vratila se u vodstvo u 59. minuti preko Alexa Morena.

Skupina F

Čukarički - Ferencvaroš 1:2

Luka Adžić donio je Čukaričkom vodstvo u 11. minuti susreta. Rezultat se nije mijenjao sve do 83. minute kada Mađari dolaze do poravnanja preko Kristoffera Zachariassena.

Srpska ekipa nije uspjela doći ni do prvog boda jer je Aleksandar Pešić zabio za preokret gostiju u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Fiorentina - Genk 2:1

U smiraj prvog poluvremena gosti su poveli s 1:0 preko Jorisa Kayembe na asistenciju Christophera Bonsua Baaha. I prije sučevog zvižduka za kraj poluvremena Fiorentina je izjednačila, zabio je Lucas Martinez Quarta.

Viole su kompletirale preokret u 79. minuti kada je iz penala poentirao Nicolas Gonzales. Za domaće je u 82. minuti ušao Josip Brekalo.

Fiorentina je prva s 11 bodova, devet ima Ferencvaroš, šest Genk, a Čukarički je na nuli, kao što smo i rekli.

Skupina G

Eintracht Frankfurt - PAOK 1:2

Grci su poveli u 55. minuti preko Tomasza Kedziora, no već tri minute kasnije rezultat je poravnao Omar Marmoush.

Dominik Kotarski branio je za PAOK, dok je u 54. minuti za domaće ušao Kristijan Jakić kojem je to bio prvi nastup nakon nešto više od mjesec dana. Hrvoje Smolčić odigrao je cijeli susret za domaćina.

Gosti su se vratili u prednost preko Andrije Živkovića u 73. minuti, a sačuvali su je do kraja. U finišu utakmice Kristijan Jakić zaradio je dva žuta kartona i morao napustiti teren.

PAOK je tako osvojio skupinu s 13 bodova, Eintracht ostaje na devet, dok Aberdeen ima tri, a Helsinki dva boda.

Skupina H

Nordsjaelland - Fenerbahče 6:1

Katastrofalan poraz pretrpio je Fenerbahče na gostovanju kod goropadnog Nordsjaellanda koji je potpuno nadigrao protivnika.

Norvežani su poveli u 21. minuti susreta pogotkom Lucasa Boela Heya, da bi već četiri minute kasnije sjajnu akciju zaključio Daniel Svensson. Vratar gostiju Dominik Livaković nije ništa mogao napraviti.

Fenerbahčea nije bilo većim dijelom prvog poluvremena, a onda je u razmaku od svega 60 sekundi stigao do dva pogotka. Prvo je poentirao Michy Batshuayi, a tek što je lopta krenula s centra izjednačio je Sebastian Szymanski. Međutim, gol poljskog nogometaša poništen je zbog igranja rukom.

Domaćin je vratio dva gola prednosti u 55. minuti kada je poentirao Benjamin Nygren koji je na poluvremenu ušao u igru. Batshuayi je smanjio u 59., ali samo zakratko jer je novi gol gostiju poništen.

Christian Rasmusen zabio je za 4:1 svoje momčadi u 66. minuti. Nakon obrane Livakovića, pospremio je odbijanac u gol. Hrvatski vratar ponovno je bio nemoćan u 75. minuti nakon prodora Nygrena i krasnog gola.

Hat-trick je u 84. minuti kompletirao Nygren, ponovno je kapitulirala obrana turske momčadi.

Spartak Trnava - Ludogorec 1:2

Pogodak Bernarda Tekpeteyja poništen je zbog zaleđa u 23. minuti. Kwadwo Duah zabio je za vodstvo gostiju u 74. minuti susreta, ali to nije dugo trajalo, svega četiri minute, a tada je Spartak poravnao preko Erika Daniela.

Ipak, u 95. minuti, deset minuta nakon promašenog penala, gosti su ipak uzeli puni plijen. Zabio je Matias Tissera. Simon Sluga nije branio za Ludogorec.

Situacija u skupini sada je potpuno komplicirana. Nordsjaelland ima deset bodova, po devet imaju Fenerbahče i Ludogorec, a Spartak ostaje na jednom.

FOTO: EPA/TIM KEETON

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Liverpool4:0LASK
Toulouse0:0Royale Union Saint-Gilloise
1Liverpool 617:7+1012
2Toulouse 68:9-111
3Royale Union Saint-Gilloise 65:8-38
4LASK  66:12-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!