Nogomet

Sopić: 'Neke stvari vjerojatno nisu najbolje posložene u Osijeku i Zekić trpi zbog toga'

Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Sopić: 'Neke stvari vjerojatno nisu najbolje posložene u Osijeku i  Zekić trpi zbog toga'
Foto: Damir Senčar/HINA

Trener Rijeke Željko Sopić najavio je gostovanje svoje momčadi u Osijeku. U kadru sigurno neće biti Marka Pjace, a bilo je govora i o produženju ugovora Lindona Selahija...

Pred nogometašima Rijeke utakmica je 17. kola SuperSport HNL-a u kojoj će gostovati kod Osijeka. Susret je najavio trener Željko Sopić.

Igraj na Osijek - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čeka nas zahtjevna utakmica, bez obzira na trenutnu formu Osijeka. S Goricom sam igrao na Opus Areni, igrali smo jako dobro, izgubili 1:0. Nadam se da sad nećemo odigrati tako dobro, ali ćemo osvojiti tri boda."

Ozljede, zdravstveni problemi...

"Pjaca sigurno neće nastupiti u Osijeku, mislim da je realno da igra zadnje kolo protiv Rudeša. Je li to pametno, to je druga stvar, ali prije te utakmice vrlo vjerojatno neće biti u stanju. Ne može ući u puni trening, druga magnetska pokazala je probleme u tom listu i nadam se da će biti spreman za Rudeš. Hoćemo li ga koristiti, to ćemo vidjeti, otom-potom. Smolčić i Janković imali su malih problema, ali oba će danas biti u treningu. Fali i Goda koji ima kartone, ostali su spremni za dvoboj."

Prošli vikend slavili su kod Varaždina uz dobru igru.

"Koliko smo to u stanju ponoviti, to će pokazati dvoboj s Osijek. Oslabljeni smo, ali koga nema, bez njega se mora. Vidjet ćemo, dobro smo se pripremili ovaj tjedan, dobro trenirali. Mislim da je ovo zadnji tjedan kad smo mogli napraviti dupli program, jer nakon toga imamo gostovanje u Vinkovcima. Onaj zadnji tjedan, mislim da nećemo ići u rizik trenirati dva puta dnevno. Na temelju toga idemo izvući ove četiri utakmice i polučiti što bolji rezultat."

Na drugoj strani stajat će Zoran Zekić.

"Nezgodno mi je komentirati nekog drugog, mi smo prije svega prijatelji. U principu imate neki svoj opus kao trener. Došao je Stjepan Tomas, napravio je vrhunski rezultat na startu, sve se prelomilo preko njegovih leđa nakon utakmice protiv Dinama. Nakon toga je Zekić jako dobro krenuo. Neke stvari vjerojatno nisu najbolje posložene u Osijeku i trener Zekić trpi zbog toga, ali mislim da je vrhunski trener i da će polučiti dobar rezultat."

Osijek je jako efikasan u ligi.

"Ekipe koje imaju napadača poput Miereza teže velikom broju ubačaja, puno preskakanja jer je dominantan u zraku, ali mislim da je naša uža obrana je spremna na sve to i da će odgovoriti svim zahtjevima koje stavlja pred nas. S druge strane, mi smo Rijeka i težimo pobjedi uvijek. Napravit ćemo sve da naša napadačka igra zbog toga je pati. Pokušat ćemo zabiti gol više."

Prva međusobna utakmica ove sezone odigrana je na Rujevici i Rijeka je slavila s 2:1.

"To je putokaz. Mislim da Osijek ne može odigrati toliko slabo, posebno kao u prvom poluvremenu. Da se ne lažemo. Mi smo odigrali na maksimumu, oni su ušli, neću reći, opuštenije, nego plašljivije i to je rezultiralo velikim brojem naših šansi."

Kalkulacije u Kupu?

"Jako teško je pričati što će biti u utorak, procijenit ćemo stanje igrača koji će igrati veći dio utakmice protiv Osijeka. U odnosu na njihov umor, na vremenske prilike i sve to, pošto mislim da će biti oko nule u Vinkovcima, prilagoditi momčad prolasku dalje. Samo prolazak, nitko te ne pita kako si igrao. Svi koji su zdravi idu na put. U kadru imamo 23 igrača plus tri vratara. Osim Pjace, mislim da će svi ostali ići na put, to ćemo još odlučiti."

Produžetak ugovora s Lindonom Selahijem.

"Nema se tu što puno pričati. Znam da dobivam poruke i pitanja, to su normalni pregovori između igrača i kluba. Svi pokušavaju to završiti malo više na svoju stranu. Nadam se da ćemo se dogovoriti i da će produžiti ugovor. Ljudi iz kluba i ja smo pričali s njim. Situacija je jasna i čista. Niti klub stavlja neki presing na igrača i on je svjestan toga da, ako neće potpisati ugovor, da situacija neće biti ista kao sada. Rijeke će biti i nakon Miškovića i Sopića. Nitko nije iznad kluba. Upoznat je s cijelom situacijom, zna što je najbolje za njegovu karijeru. Ja još nisam vidio, a vidio sam puno igrača, da netko tko ne igra sedam mjeseci, da nakon toga igra dobro. Mislim da je pametan, a kad bude nešto konkretnije, onda ćemo se čuti. Trenutno smo u pregovorima i mislim da smo jako blizu. Ne treba stavljati neki naglasak da će to biti danas ili sutra."

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!