SP 2023. žene, skupina A, 1. kolo, 01.12.2023, 18:00 h
Hrvatska
Hrvatska 22:22 Senegal

Raspoložene Senegalke iznenadile Hrvatsku, teškom mukom izbjegnut poraz

Mihaela Bradovski • petak, 01.12.2023.
Raspoložene Senegalke iznenadile Hrvatsku, teškom mukom izbjegnut poraz
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije dobro otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu. Na kraju se morala zadovoljiti bodom protiv Senegala što nitko u hrvatskom taboru nije očekivao...

Ozbiljna lica i pomalo nevjerica među hrvatskim reprezentativkama nakon susreta protiv Senegala. Imale su priliku upoznati ovu reprezentaciju putem snimki, čak i s posljednjeg pripremnog turnira, ali Senegal je uspio iznenaditi Hrvatsku i stvoriti joj puno problema.

Igraj na utakmice SP-a rukometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Treba biti pošten i priznati da je Senegal bio bliže pobjedi, Hrvatska većim dijelom susreta nije izgledala dobro i kako je vrijeme odmicalo, činilo se da će Afrikanke odnijeti pobjedu.

Već u prvih deset minuta Senegal se odvojio, poveo je s 5:2, ali još nije bilo neke velike brige, čekalo se da Hrvatska proradi. Međutim nikako nije mogla potpuno uhvatiti priključak, smanjila je na gol minusa, no Senegal je održavao razliku.

Pokušao je Obrvan promjenom i na golu, umjesto Tee Pijević na vrata je stala Lucija Bešen koja je za nijansu bila bolja, ali i dalje nije donosila prevagu.

Na odmoru je bilo 11:9 za Senegal, očekivala se bolja reakcija Hrvatske u drugom poluvremenu, međutim situacija se pogoršavala. U napadu je bilo premalo raspoloženih igračica, Tina Barišić jedina je bila na visokoj razini i veliki preokret nije se dogodio.

U nekoliko navrata Senegalke su vodile i s četiri gola prednosti i tek u završnici Hrvatska je uspjela izbrisati minus.

Golovima Barišić, Milosavljević i Pavlović Hrvatska je izjednačila na 21:21, a posljednji napad na susretu imale su Senegalke. Iako im je ostalo dovoljno vremena, nisu ga realizirale i završilo je 2:2.

Barišić je kod Hrvatske postigla osam golova, a kod Senegala čak deset pogodaka postigla je Doungou Camara, a šest golova dodala je Soukeina Sagna.

Za početak loše, neplanirano ispušteni bod koji komplicira situaciju.

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

SP 2023. žene, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Hrvatska22:22Senegal
Švedska36:24Kina
1Švedska 384:59+256
2Hrvatska 378:57+213
3Senegal 362:63-13
4Kina 352:97-450

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!