Nogomet

Obrvan uoči Kine: 'Pokušavale su igrati sa sedam igračica, s čak tri pivota'

Petar Jenjić • subota, 02.12.2023.
Obrvan uoči Kine: 'Pokušavale su igrati sa sedam igračica, s čak tri pivota'
Foto: Edvard Šušak/HINA

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan osvrnuo se na jučerašnji remi sa Senegalom te najavio dvoboj s Kinom. Istaknuo je da će morati biti maksimalno spremni i pokušati zaustaviti njihove kontre i polukontre...

Dan nakon remija protiv Senegala, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan, osvrnuo se na odigrani dvoboj.

Igraj na utakmice SP-a rukometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pogledao sam utakmicu sinoć i kratko je analizirao. Čak mi je izgledalo i lošije. Samo otvaranje bilo je relativno korektno, prvih 10-15 minuta. Puno promašenih zicera, nismo uspjeli pohvatati njihovu lijevu stranu, iako smo znali što i kako će napasti. Tu je došlo do malog grča, kasnije je stalno bilo hvatanje rezultata. Imali smo jednu malu šansu da dođemo do preokreta. Možda ne bi bilo, ali bi nas veselilo. Na kraju, kako se sve skupa kretalo, moramo biti zadovoljni i s bodom jer smo možda bili bliže porazu."

Slijedi utakmica protiv Kine.

"Gledali smo malo utakmicu u dvorani koja je u blizini. Video materijal je stigao relativno kasno, danas ćemo to analizirati. Imat ćemo prije treninga video, moramo biti maksimalno dobro pripremljeni. Čeka nas zahtjevna utakmica, prije svega fizički, taktički mogu nešto griješiti. Nisu se predavali protiv Švedske nakon prvog poluvremena, čak su i dobile drugo, premda Šveđanke se nisu opuštale. Prvo poluvrijeme su pokušavali igrati dosta sa sedam igračica, od čega čak tri pivota gdje su Šveđanke napravile određenu razliku i do kraja je poluvremena povećali. Razlika u kvaliteti je očita. Nakon ovakve naše utakmice, mi sebe moramo analizirati, sjesti i porazgovarati. Sistem natjecanja nudi da nemaš vremena previše za analizirati, već isključivo onu sljedeću. Da pružimo bolju igru i pobijedimo, što bi nas vratilo u život i usmjerilo prema drugom krugu. Onda idemo u odlučujuće bitke."

Kineskinje se dosta oslanjaju na kontre i polukontre.

"One dosta trče, mi imamo ekipu koja nije idealna po tom segmentu, posebno ako nam se traži da nešto mijenjamo obrana-napad, a trebalo bi u nekim dijelovima tražiti. Morat ćemo biti brzi, jako se vraćati i dosta trošiti. Ne samo protiv Kine, nego i protiv Švedske. U tom segmentu igre možemo nadograđivati više razgovorom i traženjem od igračica, a ne treningom. To ne možete trenirati jer nemate vremena. To će biti naglasak na brzoj tranziciji prema natrag, da spriječimo kontre i polukontre. Nadam se da ćemo u tome uspjeti."

Stanje s ozljedama...

"Idemo dan po dan, trening za trening, da vidimo kakvo je stanje danas. Klara Birtić ima jedan udarac, vidjet ćemo kakvo je stanje. Prva je utakmica iza nas koji i nismo izgubili. Nije takva tragedija, osim što igra nije bila onakva kako smo očekivali, iako bih naglasio da te afričke reprezentacije između sebe pobjeđuju i gube. To nije nikakvo opravdanje, da ne kažem da nismo imali kvalitetu za pobijediti. Francuska je pobijedila Angolu s golom u zadnjim sekundama, a Senegal je pobjeđivao Angolu, Angola Senegal. To su te utakmice koje nose draž i opasnost, mi smo to jučer osjetili i uspjeli smo jednu izgubljenu situaciju izvući u egal. S tim moramo biti zadovoljni premda smo u konačnici očekivali pobjedu", dodao je Obrvan.

Utakmica se igra u nedjelju od 15:30 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!