Nogomet

PSV traži nastavak čudesnog niza i na gostovanju kod odličnog Feyenoorda

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.12.2023.
PSV traži nastavak čudesnog niza i na gostovanju kod odličnog Feyenoorda
Foto: EPA

Dvije najbolje momčadi u nizozemskom prvenstvu ove sezone, susrest će se danas u Rotterdamu. Feyenoord na svom stadionu dočekuje momčad PSV-a...

Iako i jedni i drugi smatra Ajax za najljućeg rivala, dvoboji Feyenoorda i PSV-a Također su iznimno zanimljivi i kroz povijest su bili značajni. Današnji dvoboj budi posebnu pozornost.

Igraj na Feyenoord - PSV na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PSV ima savršen ulazak u sezonu te je upisao svih 13 pobjeda u dosad odigranih 13 kola. I nije to učinio tijesno već vrlo uvjerljivo uz 48 postignutih golova čime je najefikasniji u ligi te samo pet primljenih golova što ujedno potvrđuje i najbolju obranu u ligi.

Ne samo da je igrao odlično u nizozemskom prvenstvu, PSV je dobro odradio i posao u skupini Lige prvaka gdje je i prije posljednje kola osigurao prolaz u osminu finala.

Kao što je za nijansu lošiji u nizozemskom prvenstvu, Feyenoord je jednako tako i za nijansu lošiji u Ligi prvaka. On nije uspio izboriti prolaz u osminu finala Lige prvaka, ali zato je u osminu finala Europske lige.

Ako netko u ovom trenutku može zaustaviti PSV i prekinuti njegov niz pobjeda, onda je to svakako Feyenoord. Momčad Luke Ivanušeca izgleda jako dobro, dosta lako dolazi do prilika i vrlo je efikasna.

I jedni i drugi igraju otvoren i napadački nogomet te se očekuje događanjima vrlo bogata i zanimljiva utakmica u kojoj favorita nema.

Što su rekli

Arne Slot, trener Feyenoorda: "Ovo je usporedivo s dvobojem protiv Atletica iako ove momčadi ne igraju sličan nogomet. Atletico nas je stavljao pod pritisak, ali kada smo tri puta prošli, odustali su od visokog izlaska. PSV je tu potpuno drugačiji, igra visoki presing i tjera vas na pogrešku. Ako probijete tu njihovu prvu liniju, otvara vam se puno prostora, ali ako izgubite loptu, PSV odmah ima veliku priliku."

Peter Bosz, trener PSV-a: "Protiv Feyenoorda ćemo morati zaigrati u svim segmentima bolje nego što smo igrali u Sevilli. Sretni smo zbog preokreta u Španjolskoj, ali i svjesni da nismo izgledali dobro. Očekujemo vrlo intenzivan meč jer je protivnik jako neugodan i kvalitetan."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rotterdam, De Kuip, 12:15

Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

Nedostaju

Feyenoord: Bart Nieuwkoop, Alireza Jahanbakhsh (ozljede)

PSV: Hirving Lozano, Armel Bella-Kotchap (ozljede)

Prošli dvoboj

U Superkupu uoči početka sezone, PSV je slavio protiv Feyenoorda s 1:0. Pobjedu PSV-u donio je Noa Lang golom u 79. minuti.

Prognoza

Je li stigao kraj PSV-ovoj seriji. Moguće, domaćin je vrlo opasan protivnik.

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!