Zimski sportovi

Odličan nastup Zrinke Ljutić u prvoj veleslalomskoj vožnji

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 03.12.2023.
Odličan nastup Zrinke Ljutić u prvoj veleslalomskoj vožnji
Foto: EPA

Zrinka Ljutić odvozila je jako dobro prvu veleslalomsku vožnju u Tremblantu. Hrvatska skijašica zauzima peto mjesto, a vodeća je Petra Vlhova...

Slovakinja Petra Vlhova vodeća je nakon prve vožnje veleslaloma skijašica za Svjetski kup koji se vozi u kanadskom Tremblantu, dok 19-godišnja hrvatska reprezentativka Zrinka Ljutić zauzima odlično peto mjesto sa 1.01 sekundom zaostatka.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vlhova, koja je u subotu na istoj stazi u istoj disciplini zauzela drugo mjesto iza Talijanke Federice Brignone, prvu je nedjeljnu postavu svladala za 1:06.46 minuta, pet stotinki brže od druge Amerikanke Mikaele Shiffrin, a 29 stotinki od treće Švicarke Lare Gut-Behrami, trenutačno vodeće veleslalomašice svijeta.

Uz spomenutu trojku, brža od Ljutić bila je još samo Talijanka Marta Bassino i to za samo šest stotinki, dok je subotnja pobjednica Brignone šesta sa 21 stotinkom slabijim vremenom od Ljutić.

Ljutić je u prva tri ovosezonska veleslaloma bila jednom 13. i dva puta 14. i to su joj najbolji plasmani u karijeri u ovoj disciplini, a kasnije večeras ima odličnu priliku nadmašiti ih.

Druga hrvatska predstavnica Leona Popović nije se uspjela plasirati u drugu vožnju, ona je s posljednjim startnim brojem 61 zauzela 49. mjesto sa 4.55 sekundi slabijim vremenom od Vlhove, dok još je plasman u drugu vožnju izmaknuo za 1.98 sekundi.

Druga vožnja na programu je od 20.15 sati.

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!