Rukomet

Pijević: 'Dok je sve u našim rukama, nećemo se žaliti'

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 03.12.2023.
Pijević: 'Dok je sve u našim rukama, nećemo se žaliti'
Foto: EPA

Hrvatske rukometašice slavile su protiv Kine u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva. Dvoboj su prokomentirali izbornik Ivica Obrvan, vratarica Tea Pijević i igračica Valentina Blažević...

Nakon uvjerljive 39:13 pobjede protiv Kine, kojom je osiguran prolazak u drugi krug Svjetskog prvenstva za rukometašice, izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Obrvan i igračice složni su kako su prikazali mnogo bolju igru nego prije dva dana kada su natjecanje otvorile remijem sa Senegalom.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekivana pobjeda i dobra igra, malo smo popravili utisak i idemo dalje. Pristup je bio puno kvalitetniji, priliku su dobile sve igračice, ali i protivnice su bile skromnije kvalitete od Senegala", kratko je rekao izbornik.

Vratarica Tea Pijević proglašena je igračicom utakmice, branila je samo u prvom poluvremenu i skupila 11 obrana.

"Još uvijek mislim da smo mi reprezentacija koja može svakoga pobijediti, ali i izgubiti od svakoga. Znali smo da je velik ulog protiv Kine i odigrale smo kako znamo, čvrsto u obrani i s puno trčanja. Šteta za prvu utakmicu, ali dok je sve u našim rukama nećemo se žaliti."

Valentina Blažević je s pet pogodaka bila među najefikasnijma u našoj reprezentaciji:

"Mislim da smo danas popravili sve što je bilo loše protiv Senegala. Da smo onda odigrale 30 posto onoga kao danas, onda bismo i njih pobijedile. Ako ćemo i protiv Švedske igrati kao danas, imamo šanse."

FOTO: EPA/Björn Larsson Rosvall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!