Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti idu po potvrdu prolaza u četvrtfinale CEV kupa

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 04.12.2023.
Odbojkašice Mladosti idu po potvrdu prolaza u četvrtfinale CEV kupa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon pobjede u prvom susretu osmine finala CEV Kupa, prošli tjedan u Trebinju, odbojkašice Mladosti u uzvratu dočekuju prvakinje BiH, ekipu Gackog, u utorak 5. prosinca u 19 sati u Domu odbojke.

U prvom susretu bilo je glatkih 3:0 (19, 10, 16) za sat vremena, pa se i u uzvratu očekuje prolaz mladostašica u daljnju fazu ovog natjecanja u kojem su u veljači 2022. godine stigle i do polufinala, gdje ih je na kraju porazio ipak daleko jači Stuttgart.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedna od junakinja pobjede u Trebinju, reprezentativka i nositelj igre ekipe iz Doma odbojke, Andrea Mihaljević, 20-godišnja korektorica, uoči ovog susreta kaže:

"Ovo nam je već treća utakmica s njima ove sezone, dobile smo ih već u Zagrebu s 3:1 u kvalifikacijama za Ligu prvakinja, potom prošli tjedan 3:0 u Trebinju u prvom susretu osmine finala CEV kupa i sada slijedi uzvrat u kojem želimo nastaviti taj niz pobjeda."

U međuvremenu su Zagrepčanke odradile dobar posao i u Karlovcu, pobijedivši uvijek neugodni Kelteks u Superligi s 3:1. Andrea će i o tom susretu kazati riječ-dvije:

"Izgubile smo set jer smo malo preopušteno ušle u utakmicu, a s druge strane, protiv nas svaka ekipa posebno 'grize' jer nemaju što izgubiti, tako nam je nedavno i Ribola Kaštela uzela dva seta."

Radi li se tu možda o nehotičnom šparanju, manjku motivacije protiv nominalno slabijih ekipa, jer imate ogroman broj utakmica na četiri fronta pa se teško i odmoriti između susreta?

"Ne, mi ne biramo utakmice u kojima ćemo igrati s više ili manje snage i motivacije, jednostavno se dogodi takav dan. Uđeš u meč malo dekoncentrirano, suparnice to odmah iskoriste i eto... A što se gustog rasporeda tiče, to je točno, mislim da nitko u našoj ligi nema takav program, no to smo znale i prije, s tim smo se saživjele."

Uza sve to, vi ste kao nositeljica igre u novu sezonu uletjeli odmah nakon reprezentativnog vrlo bogatog ljeta.

"Baš sam neki dan pričala o tome sa svojom klupskom i reprezentativnom suigračicom Karlom Antunović, pa smo konstatirale da je od lani do sada bilo najviše dva tjedna odmora u komadu. Zato smo se sada naučile 'uživati u malim stvarima', kada je samo jedan trening dnevno i još nema kolokvija na faksu, to je poput pravog odmora."

A fakultet je za sportašicu vrlo specifičan...

"Na Geodeziji sam, druga godina, i ide sve zasada po planu. To sam željela, to mi se sviđalo, i nisam pogriješila, iako nije lagan fakultet. I da, koliko mi je poznato, jedina sam profesionalna sportašica na tom faksu."

I za kraj, još jednom Gacko, kratko:

"Idemo na pobjedu, naravno, želimo i u siječnju igrati u CEV Kupu. Suparnice poznajemo, spremile se jesmo, nećemo ništa prepustiti slučaju, i uz nadam se brojnu pomoć naše publike možemo najaviti još jedan lijep susret u Domu odbojke nakon kojega ćemo svi skupa biti zadovoljni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!