Košarka

Mateo: 'Hezonja je sjajan igrač, zasigurno mu je svejedno na kojoj poziciji igra'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 04.12.2023.
Mateo: 'Hezonja je sjajan igrač, zasigurno mu je svejedno na kojoj poziciji igra'
Foto: EPA

Mario Hezonja ove sezone igra jako dobro, a trener Chus Mateo nahvalio je hrvatskog reprezentatiovca nakon pobjede protiv Breogana...

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja "osjeća se ugodno u europskom prvaku Real Madridu te može igrati na svim pozicijama jer je odličan igrač", rekao je Realov trener Chus Mateo na konferenciji za medije.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Doprinosi puno na terenu, na pozicijama 2, 3, 4, a ponekad i na 5. Moram li ga koristiti na poziciji razigravača i to će doista dobro odraditi", izjavio je Mateo u Madridu upitan na kojoj poziciji 28-godišnji Dubrovčanin najviše doprinosi.

Real Madrid je u nedjelju pobijedio s 91:58 Rio Breogan, momčad sa sjevera koju vodi hrvatski trener Veljko Mršić. Time je ostao na vrhu španjolskog prvenstva s 11 pobjeda i jednim porazom. Mršić je nakon susreta izjavio da je domaćin zasluženo pobijedio i da je to "jedna od najboljih momčadi u Europi". Hezonja je ubacio 11 koševa, a više su za Real Madrid zabili Gonzales (12) i Musa (17).

"Najvažnije je da se on osjeća ugodno u Real Madridu, bez obzira na kojoj poziciji igrao", napomenuo je Mateo.

"Prošle sezone je na kraju završio na poziciji 4, zbog potrebe, i ondje je igrao dobro. A, kada je igrao na poziciji 3, također je igrao dobro. Zašto? Jer je odličan igrač", dodao je njegov trener.

Real Madrid je prošle sezone osvojio Euroligu, a trenutno je ondje vodeća momčad s 10 pobjeda uz jedan poraz. Mateo smatra da je doprinos Hezonje značajan.

"On je sjajan igrač, s ogromnim potencijalom, pa mu je zasigurno svejedno na kojoj poziciji igra", rekao je. "On voli biti uz svoje suigrače na terenu, ukoliko je moguće, ali i na klupi gdje se također osjeća dobro", zaključio je trener Real Madrida.

Hezonja je došao u Real Madrid u ljeto 2022. godine iz ruskog Uniks Kazanja, a ugovor mu istječe za sedam mjeseci.

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!