Rukomet

Hrvatske rukometašice protiv Švedske pokušavaju nadoknaditi izgubljeno protiv Senegala

Branimir Korać • utorak, 05.12.2023.
Hrvatske rukometašice protiv Švedske pokušavaju nadoknaditi izgubljeno protiv Senegala
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u trećem kolu skupine A Svjetskog prvenstva u Švedskoj igra protiv domaćina. Važan je to dvoboj iz više aspekata...

U najavi dvoboja protiv Švedske, Ivica Obrvan spuštao je loptu na zemlju. Obrvan je poručio kako treba realno gledati na mogućnosti Hrvatske, reprezentacija je to koja je sposobna svakog pobijediti, ali i od svakog izgubiti.

Igraj na Švedska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na Europskom prvenstvu 2020. godine Hrvatska je osvojila broncu, ali nakon toga više nije bila blizu sličnih rezultata. No, niti jednom nakon toga nije niti bila kompletna, uvijek je bilo problema s izostancima pa tako i sada kada nema Ane Debelić koja puno znači za ovu reprezentaciju.

Koliko Hrvatska može na ovom natjecanju, još uvijek je upitno. Niti prva utakmica protiv Senegala, niti druga protiv Kine, nisu neko realno mjerilo. Dvoboj protiv Švedske je već treći na ovom natjecanju, nestala je ona početna nervoza i tu bi trebali dobiti konkretniji odgovor na pitanje gdje bi Hrvatska mogla završiti.

Švedska tradicionalno ima vrlo dobru reprezentaciju koja je sposobna svakome stvoriti probleme i sigurno je među glavnim kandidatima za medalju. Na svim pozicijama je dobro pokrivena, a dvorana će biti puna njenih navijača.

U prva dva kola bila je uvjerljiva, prvo se lako obračunala sa zaista skromnom Kinom koju je svladala s 36:24, a nakon toga je bila bolja i od Senegala s 26:18. Zvuči uvjerljivo, ali Senegalke su dugo držale priključak i Švedska je susret odlučila serijom 7:1 u završnici susreta.

Hrvatska u novije vrijeme nema dobra iskustva sa Švedskom, ranijih godina bila je bolja i dominirala u međusobnim dvobojima, ali to se potpuno promijenilo i u posljednjih deset godina u pet odigranih dvoboja, Švedska je svih pet puta odnijela pobjedu.

Što su rekli

Ivica Obrvan, izbornik Hrvatske: "Švedska je domaćin i sigurno spada u krug reprezentacija koje bi trebale ući u završnicu. Atmosfera će biti prekrasna, navijanje od početka, dvorana puna, prekrasna kulisa... Njihova glavna snaga je u obrani, golmanice su sjajne, dosta guraju u leđa i traže lagane golove. Rade dobar pritisak na vanjsku liniju i trebamo se paziti da pogrešaka bude što manje, napad mora biti pametan sa što kvalitetnijom tranzicijom u obranu. Senegal je jučer igrao napad 55 sekundi, minutu, naravno da mi ne možemo tako, to nije naš stil, ali ne smijemo se upustiti u nepotrebnu jurnjavu. Volio bih da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni i da se držimo te im prijetimo, ako nas uhvati dobar momenat da pobijedimo. Mogu obećati veliku borbu i odlučnost."

Mjesto, vrijeme

Göteborg, Scandinavium Arena, 20:30

Prošli dvoboj

Prošli dvoboji nisu dobro završavali za Hrvatsku, a u posljednjem susretu Švedska je na prošlom Europskom prvenstvu slavila s 31:27 uz osam golova Hagman dok je Petika postigla šest kod Hrvatske.

Prognoza

Švedska je favorit, je li vrijeme da Hrvatska iznenadi? Nadat ćemo se.

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!