Nogomet

Cibalia prijeti Riječanima, Sopić i društvo žele izbjeći kiks u Vinkovcima

Branimir Korać • utorak, 05.12.2023.
Cibalia prijeti Riječanima, Sopić i društvo žele izbjeći kiks u Vinkovcima
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Danas je na rasporedu osmina finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Igraju se dvije utakmice, u Vinkovcima gostuje Rijeka, a u Varaždinu Istra 1961...

Uz novi dvoboj Varaždina i Istre 1961, danas se sastaju i Cibalia i Rijeka. Riječani su apsolutni favoriti, u to nema nikakve dvojbe, ali tu je nekoliko faktora zbog kojih moraju bioti oprezni.

Igraj na Cibalia - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvenstveno uvjeti kakvi će ih dočekati u Vinkovcima, teren će sigurno biti težak, vrijeme nije baš nogometno, a protivnik vrlo motiviran dokazati se protiv jednog od najjačih hrvatskih sastava.

Nije floskula kada se priča kako se na teškom travnjaku puno lakše braniti nego napadati, posebno kada se sastaju dvije momčadi ovakvog profila. Riječani su navikli na tepih na Rujevici, njeguju kombinatornu igru, imaju takav profil igrača, a pitanje je koliko će biti moguće tako igrati na terenu kakav će ih dočekati.

Na Rujevici ne gledaju samo do četvrtfinala Kupa, njihova ambicija je jasna, a to je boriti se za trofej. Znaju kako se osvaja Kup i pokušat će ga osvojiti i ove sezone.

U osmini finala igraju protiv Cibalije čiji su egzistencijalni problemi dobro poznati i nisu od jučer. Na kraju svake sezone postavlja se pitanje što će biti s Cibalijom sljedeće sezone pa je tako bilo i ovog ljeta kada je dio igrača napustio Vinkovce, dobar dio njih završio je u Jurjevcu gdje potvrđuju kvalitetu.

No unatoč svemu Vinkovčani se bore, imali su dosta oscilacija tijekom sezone, dobrih igara, ali i onih vrlo loših. No danas se moraju postaviti hrabro jer oni ovdje nemaju što izgubiti, Rijeka je ta koja ima isključivi imperativ.

Što su rekli

Siniša Sesar, trener Cibalije: "O Rijeci sve najbolje, nije kurtoazija. Uostalom, rezultati sve govore. Momčad iz vrha, legitimni kandidat za naslov prvaka, uz Hajduk i Dinamo. Imaju kvalitetne pojedince, sada i reprezentativce, a posebno su opasni prema naprijed, prije svih Pjaca, Ivanović i Pašalić. Mi ćemo se orijentirati na kontranapade."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Ne znam kakav će nas teren dočekati u Vinkovcima, ali očekujem od onih koji će biti na travnjaku da iskoriste priliku. Dosad su mnogi dobili priliku otkad sam tu i očekujem da je i u ovom susretu iskoriste."

Mjesto, vrijeme, sudac

Vinkovci, stadion Cibalije, 13:30

Sudac: Mario Zebec

Nedostaju

Cibalia: Blažanović, Jazvić, Jergović, Rubić

Rijeka: Pjaca, Goda

Prošli dvoboj

Cibalia i Rijeka posljednji put sastali su se u svibnju 2018. godine nakon čega su Vinkovčani preselili u niži rang. Taj susret završio je 0:0, a domaćini su ga završili s igračem manje zbog isključenja Josipa Tomaševića.

Prognoza

Rijeka je nedvojbeni favorit.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!