Nogomet

Gračan: 'Ovaj rezultat je dokaz da možemo'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 06.12.2023.
Gračan: 'Ovaj rezultat je dokaz da možemo'
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Nenad Gračan očekivano je bio jako sretan nakon pobjede protiv Rumunjske i prolaska u play-off za plasman u viši rang Lige nacija. Istaknuo je da je ovo bio najbolji pokazatelj njihovog napretka...

Izbornik hrvatskih nogometašica Nenad Gračan rekao je da ostvareni rezultat svi zajedno mogu biti ponosni. U posljednjem susretu skupine 2 Lige B nogometašice Hrvatske su u Bukureštu svladale Rumunjsku 1:0 golom Ivane Rudelić u 81. minuti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom na to da je Slovačka remizirala protiv Finske 2:2, hrvatske igračice su na ljestvici preskočile Slovačku i zauzele drugo mjesto s devet bodova.

"Čestitam svim igračicama koje su bile dijelom ovog zaista sjajnog rezultata. Naravno, hvala i mom stožeru koji je napravio sjajan posao u ovom natjecateljskom ciklusu. Ovo je najbolji pokazatelj našeg napretka, ovaj rezultat je dokaz da možemo. Vjerujem da će djevojkama dodatno porasti samopouzdanje uoči novih izazova koji nas očekuju. Osvojiti devet bodova u ovako jakoj konkurenciji je doista fantastično ostvarenje, vjerujem da ćemo nastaviti rasti i u utakmicama i natjecanjima koja nas očekuju", rekao je izbornik Nenad Gračan.

U skupini je Hrvatska dva puta pobijedila Rumunjsku (2:1 i 1:0) te na domaćem terenu Slovačku (2:0), a u veljači iduće godine će razigravati za Ligu A protiv jedne od ekipa koje su zauzele treće mjesto u svojim skupinama ovosezonske Lige A. U pitanju su: Belgija, Island, Norveška ili Švedska.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!