Košarka

Bogdanović prvi strijelac Pistonsa u novom porazu, dvoznamenkasti i Šarić i Zubac

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2023.
Bogdanović prvi strijelac Pistonsa u novom porazu, dvoznamenkasti i Šarić i Zubac
Foto: EPA

Svi Hrvati noćas su bili u akciji u NBA ligi. Najefikasniji bio je Bojan Bogdanović, no njegovi Detroit Pistonsi upisali su 18. uzastopni poraz...

Detroit Pistonsi su najlošija momčad lige i to uporno potvrđuju. Upisali su 18. uzastopni poraz, ovaj put na svom parketu protiv Memphis Grizzliesa koji su ih svladali sa 116:102.

Igraj na utakmice NBA kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još uvijek nije u opasnosti apsolutni rekord lige po broju uzastopnih pobjeda, ali mogao bi biti ako se nešto ne pokrene kod Pistonsa. Rekorderi su i dalje Sixersi koji su uspjeli upisati čak 26 uzastopnih poraza u sezoni 2013/2014.

U ovom susretu činilo se da bi Pistonsi mogli prekinuti niz i doći do pobjede, međutim u posljednjoj dionici potpuno su pali, a Desmond Bane u sjajnoj večeri nosio je svoju momčad do pobjede.

Bane je ostvario učinak karijere ubacivši 49 poena od čega čak 32 u drugom poluvremenu. Tome je dodao osam asistencija i šest skokova, a s 24 poena pratio ga je Jaren Jackson.

Kod Pistonsa Bojan Bogdanović za 32 minute ubacio je 22 poena (4/7 za dva, 4/8 za tri, 2/2 slobodna), podijelio sedam asistencija, uhvatio četiri skoka i ukrao tri lopte. Jalen Duren dodao je 17 poena i 11 skokova, ali zbog ozljede izašao u zadnjoj dionici dok je Cade Cunningham upisao 16 poena i deset asistencija.

Golden State Warriorsi upisali su pobjedu protiv Portland Trail Blazersa sa 110:106. U zanimljivom i neizvjesnom dvoboju mlada momčad Blazersa još jednom je prošla školu i pala u završnici.

Portlandu se vratio i odigrao prvu utakmicu nakon ozljede Anfernee Simons i predvodio ga je s 28 poena (6/13 trica), a odličan je bio i Shaedon Sharpe s 26 poena i šest skokova. Ovaj put nedostajali su Deandre Ayton i Jerami Grant te Portland još nijednu utakmicu nije odigrao s na papiru najjačom petorkom.

Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 31 poen (5/13 trica) uz pet skokova dok su po 13 poena ubacili Dario Šarić (20 minuta, šest skokova) i Jonathan Kuminga. Draymond Green završio je s deset poena, deset skokova i devet asistencija.

Denver Nuggetsi poraženi su u gostima kod Clippersa sa 111:102 unatoč sjajnom početku i plus 15 nakon prve četvrtine.

Nikola Jokić upisao je novi triple-double učinak, ali uz loš šut iz igre 9/32. Ponovno je u početku stvarao velike probleme Ivici Zupcu, ali kasnije se Zubac bolje nosio s jednim od najboljih košarkaša današnjice.

Jokić je završio s 22 poena, 15 skokova i deset asistencija, a 23 poena i šest asistencija imao je Jamal Murray. Kod Clippersa Paul George ubacio jer 25 poena (5/9 trica) uz osam skokova, James Harden dodao je 20 poena i 11 asistencija, a Ivica Zubac za 27 minuta deset poena (4/7 za dva, 2/6 slobodna) uz devet skokova.

Luka Dončić odigrao je nestvarno prvo poluvrijeme protiv Utah Jazza. Postao je prvi igrač u povijesti koji je već u prvom poluvremenu ostvario triple-double ubacivši pritom preko 25 poena. Završio je susret s 40 poena, deset skokova i 11 asistencija, a na odmoru je bio na 29 poena te po deset skokova i dodavanja. Kyrie Irving dodao je 26 poena.

Kod oslabljenih Jazzera Luka Šamanić igrao je najmanje te je dobio šest minuta garbage timea, ali nije ih posebno iskoristio, ubacio je dva poena (1/3 za dva, 0/2 za tri) uz jedan skoka. Ochai Agbaji ubacio je 21 poen kod Jazza. Ovo je treći poraz s 50+ poena razlike za jednu momčad ove godine, ranije su Pacersi s 51 razlike izgubili od Celticsa, a Blazersi s 56 razlike od Warriorsa.

NBA:
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 102:116
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 110:106
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 111:102
Dallas Mavericks - Utah Jazz 147:97

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!