Rukomet

Nexe i u drugom krugu Europske lige ima prolaznu skupinu, ali važno je biti prvi

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2023.
Nexe i u drugom krugu Europske lige ima prolaznu skupinu, ali važno je biti prvi
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Nakon završetka prvog kruga natjecanja u EHF Europskoj ligi, formirane su skupine drugog kruga. Nexe je u dobroj prilici boriti se za prvo mjesto i izravan prolazak u četvrtfinale...

Našičani su u svojoj skupini odradili vrlo dobar posao i završili su na vrhu s pet pobjeda i jednim porazom. Na žalost, taj jedan poraz prati ih i u drugi krug, tamo e prenose bodovi samo iz susreta protiv Skjerna koji je s njima prošao dalje.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Skjern je u prvom susretu vrlo visoko poražen u Našicama, ali uzvratio je u drugom dvoboju na svom parketu pa tako on i Nexe u drugi krug prenose po dva boda.

U drugom krugu formirane su nove skupine s četiri momčadi iz kojih prvoplasirani izravno prolazi u četvrtfinale dok će momčadi koje zauzmu drugo i treće mjesto u svakoj skupini igrati osminu finala.

Vrlo je važno pokušati doći do prvog mjesta u skupini jer se tako izravno prolazi u četvrtfinale i izbjegava težak protivnik u osmini finala. Drugoplasirani iz Nexeove skupine igrat će protiv trećeplasiranog iz skupine I, a trećeplasirani iz Nexeove skupine protiv drugoplasiranog u skupini I.

Problem je u tome što je skupina I vrlo snažna, tamo je Gornik Zabrze potpuni autsajder i realno je za očekivati da ne uzme niti bod, ali zato su ostala tri kluba iznimno snažna, a to su Hannover Burgdorf, Rhein-Neckar Löwen i Nantes. Nijedan protivnik nije poželjan.

To znači da Našičani u svojoj skupini moraju probati upisati sve pobjede u četiri susreta koji ih čekaju protiv švedskog Savehofa i Gorenja iz Velenja. Nije nemoguća misija, svakako lakša nego što bi to bila bitka u osmini finala protiv momčadi iz skupine I.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!