Tenis

Marin Čilić sa zaštićenim rankingom u ždrijebu Australian Opena, na popisu pet Hrvata

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2023.
Marin Čilić sa zaštićenim rankingom u ždrijebu Australian Opena, na popisu pet Hrvata
Foto: EPA

Objavljena je lista tenisača i tenisačica koji su prijavljeni za nastup na Australian Openu. U singlu u glavnom turniru bit će tri hrvatska tenisača i dvije tenisačice...

Nakon teške sezone u kojoj ga je ozljeda limitirala na samo dva meča, Marin Čilić vraća se tenisu. S obzirom na pauzu i samo dva nastupa, pao je u rankingu na tek 670. poziciju što mu je najniži ranking još od juniorskih dana.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marin će imati mogućnost korištenja zaštićenog renkinga što znači da može ući u glavni ždrijeb bez nastupanja u kvalifikacijama ili traženja pozivnica.

Osim njega u glavni ždrijeb izravno na osnovu plasmana na ATP ljestvici ulaze i Borna Ćorić i Borna Gojo, a kod tenisačica u glavnom ždrijebu su Donna Vekić i Petra Martić.

Osim Čilića, pravo na zaštićeni ranking koriste u Melbourneu i Rafael Nadal, Denis Shapovalov, Soonwoo Kwon, Jiry Vesely, Miloš Raonić i Reilly Opelka.

Među onima koji nisu uspjeli ući u glavni ždrijeb i kako stvari stoje igrat će kvalifikacije, nalaze se Fabio Fognini, David Goffin, Diego Schwartzman, Benoit Paire...

Još uvijek u glavnom ždrijebu nije niti Dominic Thiem, ali on je prvi ispod crte i dovoljno mu je jedno odustajanje da se nađe u glavnom turniru. U protivnom, a bilo bi iznenađenje da nema baš niti jednog odustajanja, morat će i on u kvalifikacije.

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!