Rukomet

Zagreb u borbi za osminu finala, u Bitoli mu igra samo pobjeda

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2023.
Zagreb u borbi za osminu finala, u Bitoli mu igra samo pobjeda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u desetom kolu Lige prvaka gostuju kod Eurofarma u susretu u kojem moraju izboriti pobjedu ako žele ostati u borbi za prolazak skupine...

Zagreb nastavlja dramatičnu utrku za prolazak u sljedeću fazu Lige prvaka. Nije imao sreće i upao je u vrlo izjednačenu skupinu u kojoj je Eurofarma Pelister autsajder, a ostalih sedam momčadi, kako se dosad moglo i vidjeti, mogu svakoga pobijediti.

Igraj na Eurofarm - Zagreb na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U računicama za prolaz u nokaut fazu, Zagreb je morao pod svaku cijenu u prošlom kolu svladati Szeged kao što mora i danas Eurofarm Pelister. No, ne idu mu baš na ruku ostali rezultati pa je tako Szeged svladao Kielce i sada bježi Zagrebu tri boda.

Koliko je ovo teška i neizvjesna skupina, najbolje pokazuje podatak da se vrlo lako može dogoditi da Zagreb kraj dana dočeka na petom mjestu i to ispred velikog PSG-a i norveškog projekta Kolstada.

PSG je u zadnja četiri kola osvojio samo bod, ima tek bod više od Zagreba i danas igra u gostima kod Aalborga koji je favorit u ovom susretu. U slučaju pobjede Zagreba u Sjevernoj Makedoniji, a poraza Parižana u Danskoj, Zagreb će doći ispred Francuza.

Ne samo ispred Francuza, nego i ispred Kolstada koji također ima bod više od Zagreba, ali i utakmicu više s obzirom da je on odradio svoj dvoboj desetog kola. Time bi još više dobila na značaju visoka pobjeda Zagreba protiv Kolstada ranije ove sezone.

Što se tiče Eurofarma, on je daleko od ikakve borbe za prolaz, još uvijek nije osvojio niti bod, ali to ne znači da će se unaprijed predati u današnjem dvoboju.

Što su rekli

Andrija Nikolić, trener Zagreba: "Stanje na tablici ne opisuje njihovu kvalitetu, pogotovo kad igraju kod kuće. Osim Kolstada u prvom kolu, niti jedna druga momčad nije lako pobijedila u Bitoli tako da i nas sigurno očekuje teška utakmica. Dolje je teško igrati zbog same dvorane i navijača, ali pokušat ćemo se što bolje pripremiti jer nama su jako važna ta dva boda kako bi ostali u igri za prolazak skupine. Vjerujemo u sebe, vjerujemo u našu kvalitetu i vjerujemo da možemo pobijediti."

Mjesto, vrijeme, suci

Bitola, 18:45

Suci: Andreu Marin, Ignacio Garcia (Španjolska)

Prošli dvoboj

U prvom susretu Zagreb je u Areni bio vrlo uvjerljiv i nanio je Pelisteru težak poraz 27:18.

Prognoza

Zagreb je favorit i mora pronaći put do pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!