Nogomet

Blummel uoči utakmice s Istrom: 'Moramo se boriti, biti fokusirani na našu igru i ići po sva tri boda'

Filip Mihoković • četvrtak, 07.12.2023.
Blummel uoči utakmice s Istrom: 'Moramo se boriti, biti fokusirani na našu igru i ići po sva tri boda'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Dinko Jeličić i Sven Blummel na konferenciji za medije najavili su susret 18. kola SuperSport HNL-a između Gorice i Istre 1961 koji će se odigrati 9. prosinca u 14:50 sati na Gradskom stadionu.

"Naravno, kao i svaka do sad, još jedna u nizu utakmica koja iziskuje maksimalnu koncentraciju i pripremu tako da na taj način, kao i do sada, se pripremamo. Istra je u pozitivnom nizu, možda ju je malo poremetio poraz u kupu, iako su se i tu dosta radile rotacije što je logično. Ali ja očekujem hgoste na tragu onog što su odigrali protiv Varaždina u prvenstvu gdje su odigrali jako dobru utakmicu i sigurno ćemo morati biti u svojem najboljem izdanju ako želimo uzeti bodove", rekao je u početnoj izjavi za medije Dinko Jeličić.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Gorice zatim se osvrnuo na dostupnost igračkog kadra koji mu je na raspolaganju za subotu: "Pa za sada nemamo ozbiljnijih ozljeda osim Ndockyta i Majstorovića koji su već nešto duže van stroja, tako da momci dosta dobro podnose, iako je već malo lagani zamor, što je logično s obzirom da je kraj prvog dijela sezone. Mislim da do utakmice ne bi trebalo biti ozbiljnijih remetećih faktora iz tog dijela tako da ćemo dočekati utakmicu u maksimalnom kadru koji nam je na raspolaganju."

Na pitanje o prisutnosti psihološkog umora zbog gustog rasporeda momčadi, Jeličić je odgovorio: "Oni su više-manje igrači s dovoljno iskustva, profesionalci koji su već naivkli na takav ritam, bar većina njih, dok se ovi mlađi adaptiraju na takve uvjete rada. Za sada to ne predstavlja problem i mislim da ćemo u dobrom stanju privesti ovu polusezonu kraju."

Sven Blummel prokomentirao je trenutnu atmosferu u momčadi: "Mislim da je atmosfera dobra, u dobroj smo poziciji na tablici ove sezone, na četvrtom mjestu. Želimo tako nastaviti i znamo da moramo naporno raditi pa smo svi fokusirani od utakmice do utakmice na to i na osvajanje novih bodova."

Igrač Gorice podijelio je i svoja očekivanja za susret protiv Istre: "Mislim da će biti teška utakmica, čeka nas težak protivnik, iako igramo na domaćem terenu. Oni nam dolaze uzeti bodove, a mi ih želimo zadržati kod kuće. Moramo se boriti, biti fokusirani na našu igru i ići po sva tri boda."

Blummel je za kraj izjave opisao dosadašnji boravak u Hrvatskoj: "Razgledavao sam gradove tijekom svog boravka u Hrvatskoj. Sviđa mi se ovdje i Hrvatska je lijepa zemlja. Naravno, najviše sam fokusiran na nogomet, to je najvažnije i zato sam i ovdje. Tako da da, imao sam priliku razgledavati, ali u središtu fokusa su momčad i moja igra, te spremnost uoči svakog susreta. Liga je teška, mnogo teških protivnika, a igra se drugačiji stil nogometa. Moram se tome prilagoditi i biti strpljiv kako bih napredovao i kako bi momčad napredovala."

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!