Nogomet

Bilićev treći poraz u nizu, Domagoj Antolić igrao u pobjedi svoje momčadi

Mario Borko • petak, 08.12.2023.
Bilićev treći poraz u nizu, Domagoj Antolić igrao u pobjedi svoje momčadi
Foto: EPA

U saudijskom prvenstvu Al Fateh, Slavena Bilića, poražen je s 2:0 na gostovanju kod posljednjeplasiranog Al Hazema, a Antolićev Damac slavio je kod kuće protiv favoriziranog Al-Ittihada s 3:1…

Ovaj se tjedan u Europi igraju ligaške ili kup utakmica, a ne miruju ni Saudijci. Posljednji na ljestvici Al Hazem svladao je Al-Fateh s 2:0 i tako momčadi koju vodi Slaven Bilić nanio peti poraz u posljednjih šest utakmica. Damac FC pobijedio je Al-Ittihad rezultatom 3:1.

Igraj na saudijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Al-Fateh ne može pronaći izlaz iz krize. Poražen je kod posljednje ekipe prvenstva Al Hazema s 2:0. Bilićeva momčad katastrofalno je ušla u utakmicu i već nakon 15 minuta bila u zaostatku od dva pogotka.

Bruno Viana bio je najviši u skoku nakon kornera u petoj minuti susreta, a u 14. minuti siguran s bijele točke bio je Portugalac Toze, iako je u nastavku momčad bivšeg izbornika dominirala rezultat se nije mijenjao.

Ovo je četvrti poraz u posljednjih pet utakmica u prvenstvu za Al-Fateh koji se unatoč crnoj seriji nalazi na sedmom mjestu. S druge strane Al Hazem je ostao na dnu ljestvice, no od sigurne zone sada je udaljen samo dva boda.

Damac je nastavio dobru formu i upisao treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu svladavši Al-Ittihad s 3:1, do pobjede ga je predvodio fenomenalni Kamerunac Kevin N'Koudou s dva pogotka, čim je nastavio formu iz prethodne dvije utakmice u kojima je zabio pet golova i upisao dvije asistencije.

N'Koudou je doveo svoju momčad u vodstvo u 12. minuti bijegom s centra igrališta i snažnim udarcem pod gredu. Al Ittihad, za kojeg nije nastupio Karim Benzema, vraća se u utakmicu preko Abderrazaka Hamdallaha iz kaznenog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade, a s obzirom na to da je sudački dodatak bio devet minuta N’Koudou je još jednim snažnim udarcem u rašlje, pred predah, ponovno svoju momčad doveo u vodstvo.

Bila je ovo jednostavno večer domaćina jer Tarek Hamed je u prvoj minuti nastavka, udarcem s gotovo 30 metara pogodio prečku, a lopta se nesretno, od leđa gostujućeg vratara Marcela Grohe odbila u gol. Do kraja utakmice Damac je dominirao i sigurno stigao do pobjede kojom je skočio na šesto mjesto ljestvice dok je Al-Ittihad ostao na četvrtom mjestu. Domagoj Antolić igrao je do 86. minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!