Nogomet

Bilićev treći poraz u nizu, Domagoj Antolić igrao u pobjedi svoje momčadi

Mario Borko • petak, 08.12.2023.
Bilićev treći poraz u nizu, Domagoj Antolić igrao u pobjedi svoje momčadi
Foto: EPA

U saudijskom prvenstvu Al Fateh, Slavena Bilića, poražen je s 2:0 na gostovanju kod posljednjeplasiranog Al Hazema, a Antolićev Damac slavio je kod kuće protiv favoriziranog Al-Ittihada s 3:1…

Ovaj se tjedan u Europi igraju ligaške ili kup utakmica, a ne miruju ni Saudijci. Posljednji na ljestvici Al Hazem svladao je Al-Fateh s 2:0 i tako momčadi koju vodi Slaven Bilić nanio peti poraz u posljednjih šest utakmica. Damac FC pobijedio je Al-Ittihad rezultatom 3:1.

Igraj na saudijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Al-Fateh ne može pronaći izlaz iz krize. Poražen je kod posljednje ekipe prvenstva Al Hazema s 2:0. Bilićeva momčad katastrofalno je ušla u utakmicu i već nakon 15 minuta bila u zaostatku od dva pogotka.

Bruno Viana bio je najviši u skoku nakon kornera u petoj minuti susreta, a u 14. minuti siguran s bijele točke bio je Portugalac Toze, iako je u nastavku momčad bivšeg izbornika dominirala rezultat se nije mijenjao.

Ovo je četvrti poraz u posljednjih pet utakmica u prvenstvu za Al-Fateh koji se unatoč crnoj seriji nalazi na sedmom mjestu. S druge strane Al Hazem je ostao na dnu ljestvice, no od sigurne zone sada je udaljen samo dva boda.

Damac je nastavio dobru formu i upisao treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu svladavši Al-Ittihad s 3:1, do pobjede ga je predvodio fenomenalni Kamerunac Kevin N'Koudou s dva pogotka, čim je nastavio formu iz prethodne dvije utakmice u kojima je zabio pet golova i upisao dvije asistencije.

N'Koudou je doveo svoju momčad u vodstvo u 12. minuti bijegom s centra igrališta i snažnim udarcem pod gredu. Al Ittihad, za kojeg nije nastupio Karim Benzema, vraća se u utakmicu preko Abderrazaka Hamdallaha iz kaznenog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade, a s obzirom na to da je sudački dodatak bio devet minuta N’Koudou je još jednim snažnim udarcem u rašlje, pred predah, ponovno svoju momčad doveo u vodstvo.

Bila je ovo jednostavno večer domaćina jer Tarek Hamed je u prvoj minuti nastavka, udarcem s gotovo 30 metara pogodio prečku, a lopta se nesretno, od leđa gostujućeg vratara Marcela Grohe odbila u gol. Do kraja utakmice Damac je dominirao i sigurno stigao do pobjede kojom je skočio na šesto mjesto ljestvice dok je Al-Ittihad ostao na četvrtom mjestu. Domagoj Antolić igrao je do 86. minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!