Automoto

FIA je odustala od daljnje istrage u slučaju Tota i Susie Wolff

Mario Borko • petak, 08.12.2023.
FIA je odustala od daljnje istrage u slučaju Tota i Susie Wolff
Foto: EPA

Iako je FIA prije dva dana izašla s priopćenjem o istrazi zbog sumnje na sukob interesa između šefa momčadi i člana F1 menadžmenta, danas je istu odbacila…

Puno bure u posljednjih 48 sati u F1 svijetu izazvala je objava FIA-e o istrazi zbog sumnje na sukob interesa između šefa jedne F1 momčadi i direktorice F1 akademije. Iako nisu bili poimence navedeni u službenom izvješću, bilo je vrlo lako iščitati da se radi o bračnom paru Wolff. Sada je FIA izašla s novim priopćenjem u kojem odustaje od istrage i izražava zadovoljstvo sustavom koji onemogućuje curenje povjerljivih informacija.

"Slijedom uvida u Kodeks ponašanja F1 menadžmenta i politike F1 u slučajevima potencijalnog sukoba interesa, dobili smo potvrdu da su poduzete sve potrebne mjere kako bi se spriječio sukob interesa, FIA je zadovoljna da je sistem F1 menadžmenta dovoljno snažan da zaustavi bilo kakvo neautorizirano curenje informacija. FIA može potvrditi da nema istrage u tijeku u vezi etičke ili disciplinarne odgovornosti protiv bilo koje osobe", navela je FIA u službenom priopćenju.

Podsjetimo prije dva dana FIA je izašla s priopćenjem u kojem navodi da je svjesna medijskih špekulacija o potencijalnom curenju informacija između šefa F1 momčadi i člana F1 menadžmenta i da njezina nadležna tijela istražuju navedeni slučaj. Iako se prvotno tvrdilo da su optužbe krenule od strane šefova F1 momčadi, nakon objave službenog priopćenja svih preostalih devet šefova stalo je iza bračnog para Wolff, uz posebnu pohvalu za rad Susie Wolff kao direktorice F1 Akademije.

Momčad Mercedesa istaknula je nezadovoljstvo što je o svemu informirana putem medija i navodi da je priopćenje o istrazi objavljeno samo kako bi se narušila njihova reputacija, a tu su tezu potkrijepili primjerom recentnog slučaja iz Las Vegasa u kojem je Toto Wolff kažnjen zbog neprimjerenih riječi na konferenciji tijekom F1 vikenda.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!