Košarka

Zubac odličan u pobjedi Clippersa, double-double Šarića protiv Thundera

Branimir Korać • subota, 09.12.2023.
Zubac odličan u pobjedi Clippersa, double-double Šarića protiv Thundera
Foto: EPA

Ivica Zubac, Dario Šarić i Bojan Bogdanović noćas su bili u akciji, a samo je Zubac s Clippersima upisao pobjedu. Upravo centar Los Angelesa bio je i najbolji od hrvatskih internacionalaca...

Los Angeles Clippersi napokon su stigli do gostujuće pobjede protiv Utah Jazza. Imali su čak 11 vezanih poraza u Salt Lake Cityju, ali noćas su očekivali pobjedu protiv oslabljenog protivnika i bez problema su do nje i došli.

Igraj na Los Angeles Lakers - Indiana Pacers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jazz je većim dijelom drugog poluvremena bio u dvoznamenkastom zaostatku, ali uspio je smanjiti minus i vratiti se u igru sredinom posljednje dionice kada je stigao ne 99:93, međutim vrlo brzo su Clippersi odgovorili serijom 12:0 kojom su otklonili sve dvojbe.

Utakmicu sezone odigrao je Kawhi Leonard koji je ubacio 41 poen (6/8 trica), Paul George dodao je 20 poena i šest ukradenih lopti, a odličan je bio i Ivica Zubac koji je za 42 minute ubacio 18 poena (9/15 za dva) uz 12 skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Kod Jaza John Collins ubacio je 20 poena uz 13 skokova dok su po 15 poena dodali Keyonte George i Talen Horton-Tucker. Luka Šamanić nije ulazio u igru.

Dramatično je bilo u Oklahoma Cityju gdje je Thunder u produžetku bio bolji od Golden State Warriorsa.

Moglo je sve biti riješeno u regularnom dijelu, 19 sekundi prije kraja Stephen Curry ubacio je tricu za 118:115, alki sedam sekundi prije kraja Draymond Green radi prekršaj na šutu za tri poena Cheta Holmgrena. Holmgren ubacuje sva tri bacanja, Curry ne pogađa na drugoj strani za pobjedu i susret ide u produžetak.

Tamo je Thunder bio bolji, tricom Holmgrena na polovici pobjegao je na plus devet i do kraja su Warriorsi samo smanjili zaostatak bez da su zaprijetili potpunim povratkom.

Shai Gilgeous-Alexander predvodio je domaćina s 38 poena, Jalen Williams dodao je 28 poena, a Chet Holmgren 21 poen i sedam skokova. Thunder je slavio unatoč trici 5/29 dok su Warriorsi za tri poena šutirali 19/48.

Curry je bio prvo ime Golden Statea s 34 poena(6/12 za tri) i šest skokova, Jonathan Kuminga dodao je 24 poena i 12 skokova, a Klay Thompson 22 poena. Dario Šarić je za 23 minute ubacio 11 poena (1/2 za dva, 2/6 za tri, 3/4 slobodna) uz 12 skokova i tri asistencije.

Mizerna serija Detroit Pistonsa je nastavljena i upisan je 19. uzastopni poraz. Ovaj je stigao kod Orlanda s uvjerljivih 123:91. Vrlo loše izdanje Pistonsa u kojem se nije istaknuo niti Bojan Bogdanović kojeg su igrači Orlanda dobro zatvorili.

Bogdanović je za 29 minuta na parketu upisao devet poena (3/7 za dva, 1/3 za tri, 0/1 slobodna) uz tri skoka. Goste su tako predvodili Cade Cunningham s 21 poenom i šest asistencija i Killian Hayes sa 16 poena i sedam skokova.

Kod pobjednika Franz Wagner je ubacio 27 poena, a Paolo Banchero dodao je 24 poena.

NBA:
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 103:117
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 138:136
Orlando Magic - Detroit Pistons 123:91

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!