Nogomet

Zekić kritičan prema momčadi uoči Varaždina: 'Previše je detalja na kojima radimo, a opet ponavljamo te greške'

Filip Mihoković • subota, 09.12.2023.
Zekić kritičan prema momčadi uoči Varaždina: 'Previše je detalja na kojima radimo, a opet ponavljamo te greške'

U 18. kolu SuperSport HNL-a Osijek gostuje kod Varaždina. Trener Osijeka Zoran Zekić dotaknuo se stanja u momčadi, fizičke spreme, ozljeda i potrebnog mentaliteta za preokret turbulentne sezone.

Za početak je Zoran Zekić prokomentirao negativni niz Osijeka:

Igraj na Varaždin - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Vrijeme je da tražimo nešto više u utakmici. Imperativ ne smije biti opterećenje, već velika želja i motivacija. Tako ćemo se probati postaviti, odigrati utakmicu hrabro i pametno. Imamo dosta izostanaka, na meni je kao treneru da pronađem najboljih 11 i kompoziciju kako najbolje odgovoriti Varaždinu, to jest, kako da se mi najbolje postavimo."

Trener se nije libio kritizirati sebe i vlastitu momčad: "Na normalnu momčad bi takav negativan niz trebao utjecati, ali mi prema puno toga nismo normalni, možda nam to bude jedan plus u svemu. Previše pričamo, a malo toga pokazujemo. Događa nam se dosta nelogičnosti koje se nebi smjele dogđati u prvoligaškom nogometu. Očekujem od najboljih igrača da u nedjelju budu oni pravi, te da iznesu teret jer mislim da je zaista vrijeme da se prestanemo skrivati jedan iza drugog. Previše smo toga prosuli i previše imamo upitnika iznad glave. Previše je detalja na kojima radimo, a opet ponavljamo te greške."

O potencijalnim promjenama u sastavu, tvrdi da su promjene neizbježne: "Promjena mora biti s ovim brojnim izostancima. Mislim da je vrijeme da ljudi koji bi trebali biti nositelji to i postanu u ovom trenutku. Da se tako postave i pridonesu zajedničkom cilju."

"Imamo povrijeđenih, imamo viroznih. Što se tiče fizičke spreme, mislim da je tu najbitnija glava. Zahvaljujem stožeru koji je bio ovdje prije mene jer sam zatekao momčad u dobrom stanju što se tiče fizikalija. Neke stvari smo nadogradili, ali opet kažem, nogomet se igra srcem i glavom, i na kraju krajeva, kvalitetom. Sve su to detalji koji su jako bitni, ali kad staviš sve to u fokus, najbitnija je glava, raspoloženje i vjera u sebe i u ono što radiš. Bez obzira na izostanke, očekujem da igrači koji budu na dispoziciji da budu najbolji", nastavio je Zekić o beskompromisnim uvjetima u kojima se nalazi momčad.

Trener ne podcijenjuje suparnika, ali ipak ističe da igranje za Osijek znači veću odgovornost po pitanju rezultata: "Kroz prizmu imperativa i pritiska ne možemo stavljati Varaždin i nas u isti fah. Na kraju krajeva Osijek ima svoju težinu. Naravno da ne podcijenjujem Varaždin, ali ipak mislim da su imperativ i obaveze veći na našoj strani."

U posljednje vrijeme Osijek se povezuje s bivšim sportskim direktorom PAOK-a Joseom Botom u nadi da će takav stručnjak donijeti preokret u turbulentnoj sezoni.

Potencijalnog novog sportskog direktora Zekić čeka raširenih ruku: "Ne može se dogoditi da dolazak sportskog direktora poremeti moje ideje. Mladi igrač najbolje sazrijeva uz kvalitetne igrače tako da za njih nema bojazni. Mi moramo imati kvalitetu i mladost. Kada to sve ukomponiramo sve će biti bolje, bit ćemo brži i dinamičniji. Mislim da ćemo više uživati u tom nogometu. Nadam se da će gospodin doći čim prije i nemam tu nikakve skepse, najbitniji je Nogometni klub Osijek."

Trener Varaždina Mario Kovačević vodi tešku životnu bitku s karcinomom, pa je stoga na klupu stao Nikola Šafarić.

Prokomentirao je Zekić znači li za njega novi trener na klupi Varaždina drugačiji način pripremanja uoči ovog susreta: "Varaždin je potentna momčad, vole igrati nogomet. Šafarić je moj prijatelj, bio je u stožeru kao sportski direktor, bio je cijelo vrijeme prisutan uz Marija Kovačevića. Ne mogu se stalno orijentirati na protivnika, vrijeme je da krenemo razmišljati o sebi."

Zekić je dao poruku podrške i nade za Marija Kovačevića: "Najbitnije je da moj prijatelj Mario Kovačević smogne snage. Razgovarao sam s njim, jako je pozitivan. Bitno je da se izvuče iz toga svega, da bude zdrav čovjek i vrati se što prije na nogometni teren,a najbitnije je da bude sa svojom obitelji."

Osijek putuje u Varaždin s nadom u preokret, dok će domaćin tražiti priliku da se na ljestvici odvoje od devetoplasiranog Slaven Belupa s kojim dijele 17 osvojenih bodova. Očekuje nas zanimljiv susret.

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!