Ostali sportovi

Josip Bilić Palinović prvak Europe za mlađe seniore

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 09.12.2023.
Josip Bilić Palinović prvak Europe za mlađe seniore

Odlične vijesti stigle su iz Rumunjske gdje je naslov europskog prvaka za mlađe seniore osvojio Josip Bilić Pavlinović. Slavio je u kategoriji do 87 kilograma...

Do sjajnog uspjeha stigao je Josip Bilić Pavlinović koji je postao novi prvak Europe u kategoriji do 87 kilograma. Ukupno je to peta medalja za splitski taekwondo klub Marjan na europskom prvenstvu za mlađe seniore.

Bilić je na putu do zlata upisao četiri pobjede. U prvom je slavio protiv Francuza Mehnane 2:0 u rundama, u četvrtfinalu je bio bolji od Rumunja Snacova s novih 2:0, da bi plasman u finale osigurao pobjedom nad Šveđaninom Erikom Farmakasom s 2:1 u rundama.

Finalna borba bila je neizvjesna do posljednje sekunde, ali je Josip bio koncentriran i stigao do novog zlata za Hrvatsku, ukupno trećeg Marjana od pet medalja u Bukureštu nakon tri dana prvenstva. Bio je bolji od Ukrajinca Harbara.

Ovo je deseta medalja za Hrvatsku na ovom velikom natjecanju. Seniori do 21 godine pokazuju iznimnu kvalitetu i odlučnost, a očekuje se održavanje takvog uspješnog djelovanja i u nastavku njihovih karijera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!