Nogomet

Roma u naletu, pobjedom protiv Fiorentine približava se trećem mjestu

Branimir Korać • nedjelja, 10.12.2023.
Roma u naletu, pobjedom protiv Fiorentine približava se trećem mjestu
Foto: EPA

U susretu 15. kola Serie A Roma na Olimpicu dočekuje Fiorentinu i traži nastavak pozitivnog niza u kojem se nalazi. Nakon poraza Milana u Bergamu, Rimljani se mogu približiti trećem mjestu na samo dva boda...

Na oscilacije u formi kod Rome smo navikli, a trenutno je u dobroj fazi koju želi što više produžiti. Taj pozitivan niz doveo je Romu do četvrtog mjesta čime može biti jako zadovoljna, ali pozicija može malo i zavarati s obzirom da je dovoljan i jedan poraz za značajan pad u poretku. Naime devetoplasirani Lazio zaostaje samo tri boda.

Igraj na Roma - Fiorentina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Roma zato želi nastaviti s pobjedama, učvrstiti tu svoju četvrtu poziciju i ako bude moguće napasti Milan koji je trenutno udaljen pet bodova na trećem mjestu i ima utakmicu više.

Nakon poraza od Intera u Milanu s 1:0 krajem studenog, Roma je upisala tri pobjede i remi. Remizirala je u gradskom derbiju protiv Lazija u tvrdoj utakmici bez pogodaka dok je pobjede upisala protiv Leccea, Udinesea i Sassuola.

U sve te tri pobjede nije uspjela sačuvati mrežu čistom i danas će obrana morati biti puno koncentriranija. Fiorentina igra dosta otvoreno i okomito i tu će Rimljani morati biti jako oprezni.

Fiorentina je u posljednja tri kola upisala dvije pobjede i pokazala je i ona kako se postupno diže. Pobjeda u ovom susretu sigurno bi i njoj puno značila, nalazi se samo bod iza Rome i skočila bi na četvrto mjesto.

Pobjede protiv Bologne i Salernitane u ovom razdoblju puno znače nakon tri vezana prvenstvena poraza.

Što su rekli

Jose Mourinho, trener Rome: "Dobro smo radili, iza nas je dobar tjedan u dobrom intenzitetu. Kumbulla je počeo raditi s momčadi iako s nekim ograničenjima, nadam se da ću ga imati na raspolaganju do susreta protiv Milana. Kod Smallinga je situacija nepromijenjena, a Pellegrini i Sanches su radili dobro. Fiorentina je sjajna momčad koja ima kvalitetne igrače, odradila je tijekom tjedna dobar posao u Kupu iako nije imala dosta igrača na raspolaganju. Tablica pokazuje kako Fiorentina igra za isti cilj kao i mi."

Vincenzo Italiano, trener Fiorentine: "Ovo je važna utakmica zaobje momčadi, i mi i oni smo visoko na ljestvici i ovo su ključni bodovi da napravimo dodatni iskorak u poretku. Znamo da igramno protiv snažnog protivnika, ali ulazimo u ovaj susret nakon dobrih nastupa i želimo promaći kontinuitettreba nam korak naprijed i u mentalitetu jer moramo vjerovati u pobjedu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rim, Olimpico, 20:45

Sudac: Rapuano

Nedostaju

Roma: Abraham, Kumbulla, Smalling

Fiorentina: Castrovilli, Dodo, Ikone

Prošli dvoboj

Fiorentina je u prošlom dvoboju na svom terenu svladala Romu s 2:1. Poveli su Rimljani golom El Shaarawyjam ali preokret domaćinu donijeli su Jović i Ikone u posljednjih pet minuta.

Prognoza

Roma je u opvom susretu bliža pobjedi.

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!