Košarka

Još jedan dobar nastup Hezonje, Madriđani lako do pobjede protiv Gran Canarije

Mario Borko • nedjelja, 10.12.2023.
Još jedan dobar nastup Hezonje, Madriđani lako do pobjede protiv Gran Canarije
Foto: EPA

U 13. kolu španjolske ACB lige Mario Hezonja opet je bio najraspoloženiji u pobjedi svog Reala, a Joventut Ante Tomića upisao je treću prvenstvenu pobjedu u nizu...

U terminu nedjeljnog ručka odigrane su dvije utakmice 13. kola ACB lige, Real je na svom terenu uvjerljivo slavio protiv Gran Canarije rezultatom 97:71, a Joventut je nakon preokreta s konačnih 78:69 bio bolji od Obradoira. U obje su utakmice bitne uloge igrali hrvatski košarkaši.

Igraj na utakmice ACB lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Real Madrid je suvereno stigao do svoje 12. pobjede u prvenstvu pobijedivši goste iz Las Palmasa, ekipu Gran Canarije. 'Kraljevi' su vodili od početka do samog kraja, a u utakmicu su krenuli furiozno serijom 14:0 te ja ta prednost do kraja utakmice kontinuirano rasla. U konačnici Real se zaustavio na 97 postignutih poena što je bilo dovoljno za pobjedu od 26 razlike, 97:71.

U momčadi Reala ponovno je najraspoloženiji bio hrvatski reprezentativac Mario Hezonja s 19 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Kod gostiju bivši igrač Cibone, Roko Prkačin je u 19 minuta koliko je proveo na parketu zabio pet poena i tome pridodao tri skoka.

Za obje ekipe slijedi gostovanje u Njemačkoj, Realu gostuje kod Bayerna u Euroligi, a Gran Canaria u Eurokupu kod Ulma.

U drugoj utakmici odigranoj u istom terminu Joventut je sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini stigao do treće prvenstvene pobjede u nizu svladavši kod kuće Obradoiro sa 78:69.

Gosti su tijekom druge četvrtine vodili s 11 razlike, ali Joventut je to do poluvremena smanjio na sedam. U drugom dijelu domaćini su dominirali, prvo su u trećoj četvrtini preokrenuli rezultat, a u posljednjoj su povećavali prednost do konačnih devet razlike. Joventut je do pobjede predvodio Andrew Andrews s 23 poena i tri asista.

Hrvati u redovima domaćih bili su u startnoj petorci, iskusni Ante Tomić zabio je devet poena uz šest skokova i dvije asistencije dok je Michael Ružić u 14 minuta provedenih na terenu ubilježio dva poena i jednu blokadu. Roko Badžim je za svoj Obradoiro zabio osam poena uz jedan skok.

Joventut u svojoj idućoj utakmici u Eurokupu dočekuje Cedevitu Olimpiju, a Obradoiro će imati šest dana za pripremu utakmice protiv vodećeg Reala.

ACB liga, 13. kolo:
Real Madrid - Gran Canaria 97:71
Joventut - Obradoiro 78:69

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.12.2023. u 21:03
    vama se zalutaju video snimke u zadnje vrijeme
    narada108