Tenis

Antonia Ružić slavila u Tunisu i stigla do sedme ITF titule u karijeri

Mario Borko • nedjelja, 10.12.2023.
Antonia Ružić slavila u Tunisu i stigla do sedme ITF titule u karijeri
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Mlada hrvatska tenisačica Antonia Ružić osvojila je ITF turnir u Tunisu pobijedivši u finalu Turkinju Aylu Aksu u tri seta s 3:6, 6:4, 7:5…

Antonia Ružić ostvarila je i petu pobjedu ovog tjedna na turniru u Monastiru u Tunisu i tako stigla do svoje sedme ITF titule u karijeri. Antonia je u finalu, nakon uzbudljive borbe od gotovo dva i pol sata, svladala 398. tenisačicu svijeta, Aylu Aksu iz Turske, rezultatom 3:6, 6:4, 7:5.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Antonia je u prvom setu u čak tri navrata gubila svoj servis što je u konačnici dovelo do gubitka seta s 3:6. U drugi je set krenula breakom i iako je kod rezultata 2:1 izgubila svoj servis u idućem gemu ponovno dolazi do breaka koji se, uz sigurnost na svom servisu, pokazao dovoljan za osvajanje seta 6:4.

U trećem setu vidjeli smo uzbudljivu borbu u kojoj su tenisačice čak pet puta gubile svoj početni servis, Ružić je propustila tri meč lopte na svom servisu kod rezultata 5:4, ali to ju nije pokolebalo te nakon gubitka tog gema ponovno radi break na servis Turkinje te sigurno završava meč i dolazi do pobjede.

Za Ružić ovo je sedma ITF titula u karijeri, a druga ove godine nakon ožujka i titule osvojene u Češkoj.

ITF Monastir, finale:
Antonia Ružić (Hrvatska) - Ayla Aksu (Turska) 3:6, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!