Nogomet

Jurčić kritičan prema Dinamu: 'Takva dva loša poluvremena nije odigrao jako dugo'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 11.12.2023.
Jurčić kritičan prema Dinamu: 'Takva dva loša poluvremena nije odigrao jako dugo'
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

U posljednjem kolu SuperSport HNL-a Dinamo je minimalnom pobjedom nad Rudešom smanjio bodovni zaostatak za vodećim Hajdukom i prestigao Rijeku na ljestvici. Međutim predstava aktualnih prvaka bila je daleko od idealne, a kritizirati 'Modre' nije se libio niti njihov bivši trener, Krunoslav Jurčić.

Nije Dinamo izgledao dobro, osobito u prvom dijelu susreta tijekom kojeg je Rudeš mogao doći i do pogotka. Posebno je zabrinjavajuća činjenica da se ovakva loša predstava dogodila pred dvije najvažnije utakmice polusezone: susret protiv Ballkanija kojim bi Modri mogli osigurati prezimljavanje u Europi, te vječni derbi protiv Hajduka.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stručni komentator HRT-a Krunoslav Jurčić smatra da je vrijeme za paljenje alarma u svlačionici svoje bivše momčadi: "Moramo nekad biti realni, prva poluvremena protiv Astane i Rudeša su znak za paljenje svih alarma u Dinamu, takva dva loša poluvremena Dinamo nije odigrao jako dugo. Ako se brzo ne reagira, teško da će doći do napretka."

Jurčić tvrdi da se razlog ovakvog stanja u klubu nalazi u samopouzdanju igrača Dinama: "Ono što se događa u Dinamu su beskonačne promjene igrača, pozicija i sustava, a što je rezultiralo uništavanjem samopouzdanja kod igrača. A kad se ono uništi, onda dođemo do činjenice da nijedan igrač Dinama nije u formi. To se vidjelo protiv Rudeša, a drugo poluvrijeme neću komentirati", prenose 24sata.

Stručni komentator HRT-a nadodao je da su 'Modri' pobjedu izvojevali 'na silu', što bi bolje ekipe mogle kazniti tranzicijskom igrom: "To je bio "horuk" nogomet, idete visoko s pet špica i nabacujete lopte. Kad tako počnete igrati nogomet, a to su igrale sve tri naše najbolje ekipe, onda vas prosječna ekipa kazni s tri kontre i dva gola. Neću to komentirati."

Za razliku od stroge kritike prema Dinamu, bivši trener pohvalio je igru Rudeša pod novim trenerom: "Pohvalio bih Rudeš, i kolegu Mladinu, koji je dao jasne instrukcije u tri dana, stvorili su šanse i mogli su voditi prvo poluvrijeme."

Hajduk je u posljednjem kolu uspio golom iz odbijanca izvući bod protiv Lokomotive koja je vodila većinu susreta. Riječi hvale imao je Jurčić i za Mislava Karoglana unatoč kiksu protiv Lokomotive: "Komplimenti, jako pragmatično za ovaj period. Učvrstio je obranu i standardizirao ekipu. Sad dolazi teži dio posla, mora raditi na igri, automatizmima koji će voditi do lakih pobjeda bez kojih se teško osvaja prvenstvo."

Dinamo će u 'vječni derbi' ući sa zaostatkom od sedam bodova i dvije utakmice manje za vodećim Hajdukom. Pobjeda za 'Modre' bit će imperativ jer bi značila mogući povratak prvaka u sami vrh ljestvice SuperSport HNL-a. Utakmica koja će definirati daljnji tok utrke za prvaka odigrat će se u nedjelju, 17. prosinca s početkom u 17:30, a prije toga moraju apsolvirati prezimljavanje u Europi protiv Ballkanija.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!