Rukomet

[VIDEO] Obrvan: 'Nismo se najbolje snašli kada su počeli igrati flaster prema lijevoj strani'

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.12.2023.
[VIDEO] Obrvan: 'Nismo se najbolje snašli kada su počeli igrati flaster prema lijevoj strani'
Foto: EPA

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan bio je vrlo razočaran nakon poraza od Mađarske koja je u drugom dijelu drugog poluvremena napravila veliki preokret.

Mađarska je upisala pobjedu protiv Hrvatske s 23:22 i ostala je bez plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali i bez kvalifikacija za Olimpijske igre. Ivica Obrvan čestitao je igračicama na dosadašnjim nastupima, aliteško je proživljavao poraz od Mađarica.

Igraj na utakmice SP-a u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvo bih čestitao curama na svih šest utakmica koje su odigrale s velikom borbom i htijenjem. Protiv Mađarske smo u najvećem dijelu susreta bili dobri, imali smo i visoko vodstvo. Mađarice su u prvom i početkom drugog poluvremena bile nemoćne, imali smo visoko vodstvo i kontru za sedam razlike. Oni su krenuli iz očaja igrati nekakav flaster prema našoj lijevoj strani, prema Ćamili. Nismo se tu snašli najbolje, održavali smo prednost koliko-toliko, mislili smo da ćemo izdržati do kraja. No onda nam je ponestalo i sreće, nismo realizirali neke zicere, Mađarska je dobila puno penala, pa čak i kada je pogodila iz jednog stativu, lopta joj se odbila. Jedino vodstvo Mađarica na utakmici nas je odvelo u poraz. Još sam uvijek vruć, žao mi je da je tako ispalo. Treba malo proanalizirati da bih dao neke konkretnije izjave, ovo je baš bila šokantna utakmica."

Obrvan ističe kako ništa nije govorilo da bi Hrvatska mogla toliko pasti u završnici.

"Ovo je bila utakmica koju smo imali debelo pod kontrolom, bio sam u komunikaciji s igračicama koje su odigrale završnicu, rekle su da mogu što se tiče snage. Bilo bi malo problematično ubaciti neke igračice s klupe koje su bile hladne. Malo nam je popustila koncentracija na pozicijama između dvojke i trojke u obrani, a Mađarice su ušle u neku euforiju, dogodilo se to što nismo mogli niti očekivati s obzirom kako se rezultat kretao."

FOTO: EPA/Adam Ihse

SP 2023. žene, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Kamerun20:22Senegal
Mađarska23:22Hrvatska
Crna Gora25:32Švedska
1Švedska (+4)3143:95+4810
2Mađarska (+2)3132:112+206
3Crna Gora (+4)3128:108+206
4Hrvatska (+1)3111:107+45
5Senegal (+1)3103:127-243
6Kamerun 379:147-680

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!