Nogomet

Dinamo pred dvije važne utakmice željno iščekuje povratak svog novog reprezentativca

Mario Borko • utorak, 12.12.2023.
Dinamo pred dvije važne utakmice željno iščekuje povratak svog novog reprezentativca
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Prvaka Hrvatske pred odlazak na zimsku stanku čekaju dvije ključne utakmice za nastavak europskog puta i borbe za naslov prvaka. Dinamo će na tom putu dobiti pojačanje...

Iz Dinama su danas objavili cijenu karata za nadolazeći veliki derbi protiv Hajduka i iznenadili da će do ulaznica za domaću tribinu moći doći samo članovi. Ulaznice za Balkani su već otprije u prodaji, a momčad Sergeja Jakirovića vrijedno se priprema za utakmice koje će odrediti daljnji tok sezone, prema pisanju Sportskih novosti na teren bi se za njih trebala vratiti 'modra desetka' Martin Baturina.

Igraj na Dinamo - Ballkani SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno) 

Turbulentnu polusezonu u koju je Modri sastav krenuo još krajem srpnja završit će svojom 28. i 29. utakmicom u tom razdoblju, a čini se da sav dojam do sad odigranih 27 utakmica, koji je u Dinamovom puku označen kao katastrofalan, mogu popraviti dvije koje slijede. Najprije u četvrtak na Maksimir stiže Ballkani protiv kojeg se može izboriti novo europsko proljeće, već četvrto od prekidanja čuvenog prokletstva 2018. godine, a potom u nedjelju dolazi najveći rival pod prijetnjom ne samo osvajanja prvenstva nego i navijačke većine u gradu.

 

Martin Baturina je sa svojih 20 godina do sad odigrao već 94 utakmice u modrom dresu i pritom zabio 11 golova, čak četiri od tih 11 bili su golovi protiv Hajduka na Maksimiru, njima je pridodao i dvije asistencije pa nam ti podaci više nego jasno govore zašto je njegov povratak nakon viroze i dvije propuštene utakmice prioritet liječničke struke u plavom taboru. Iako se  Martin danas vratio na teren i do četvrtka će odraditi još dva treninga postoji mogućnost poštede kako bi maksimalno spreman u nedjelju dočekao klub iz svog rodnog grada.  

Danijel Zagorac se nakon prošlotjedne bizarne ozljede protiv Slaven Belupa vratio treninzima i bez obzira na to što je subotnju utakmicu protiv Rudeša odgledao s klupe, za očekivati je da će se protiv Balkanija vratiti među vratnice. Današnji trening propustio je jedino Luka Menalo i čini se da će Jakirović, kojeg istina nisu zaobilazili problemi s ozljedama od kako je došao u klub, za odlučujuće utakmice imati sve igrače na raspolaganju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!