Košarka

Uoči Olimpijskih igara, Amerikanci igraju prijateljske utakmice u Londonu

Petar Jenjić • utorak, 12.12.2023.
Uoči Olimpijskih igara, Amerikanci igraju prijateljske utakmice u Londonu
Foto: EPA

Uoči Olimpijskih igara u Parizu, reprezentacija SAD-a odigrat će dvije prijateljske utakmice u Londonu. Protivnici branitelju naslova olimpijskog pobjednika u košarci bit će Južni Sudan i Njemačka...

Košarkaška reprezentacija SAD-a igrat će u londonskoj O2 Areni dvije prijateljske utakmice uoči početka Olimpijskih igara u Parizu, objavili su iz tamošnjeg Saveza.

Igraj na Svjetsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo će 20. srpnja igrati protiv Južnog Sudana, dok će dva dana kasnije igrati protiv aktualnog svjetskog prvaka, Njemačke.

"Kao mladi i razvojni program, južnosudanska košarka prepoznaje i cijeni značaj svake stanice našeg napretka. Prihvaćamo pozivnicu i zahvalni smo na prilici da se natječemo na elitnoj razini", rekao je predsjednik Košarkškog saveza Južnog Sudana, Luol Deng.

Južni Sudan je na Svjetskom prventsvu ostavio vrlo dobar dojam i u skupini sa Srbijom, Kinom i Portorikom upisao jednu pobjedu. Momčad je uglavnom sastavljena od igrača koji su izbjegli iz ratom pogođene zemlje.

Izbornik SAD-a Steve Kerr održat će trening kamp na početku sedmog mjeseca u Las Vegasu gdje će odigrati i jednu utakmicu.

FOTO: EPA, ROLEX DELA PENA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!