Košarka

Šarić odličan u porazu Warriorsa, Green ponovno isključen

Branimir Korać • srijeda, 13.12.2023.
Šarić odličan u porazu Warriorsa, Green ponovno isključen
Foto: EPA

Dario Šarić i Ivica Zubac noćas su bili u akciji u NBA ligi. Šarić je upisao poraz od Phoenix Sunsa, a Zubac pobjedu protiv Sacramento Kingsa...

Golden State Warriorsi gostovali su kod Phoenix Sunsa i upisali poraz 119:116. Jedan od onih u koje se može upirati prstom je Draymond Green koji je po tko zna koji put ostavio momčad na cjedilu zaradivši isključenje. Ovaj put nokautirao je s namjerom Jusufa Nurkića i može se pripremiti na novu suspenziju.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sunsi su nastupili oslabljeni neigranjem Kevin Duranta, starteri Golden Statea baš i nisu briljirali, ali zato su igrali s klupe uključujući i Darija Šarića držali Warriorse na životu.

Pobjeda je ipak pripala Sunsima koji su na kraju slavili sa 119:116 i tako nanijeli već 13. poraz Warriorsima.

Devin Booker ubacio je 32 poena uz sedam asistencija, a Jusuf Nurkić dodao je 17 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 24 poena uz pet skokova, Brandin Podziemski 20 poena uz 11 skokova, a Šarić je za 20 minuta ubacio 15 poena (3/5 za dva, 2/4 za tri, 3/4 slobodna) uz četiri skoka.

Los Angeles Clippersi imali su vrlo jednostavnu zadaću, slavili su protiv Sacramento Kingsa sa 119:99, a sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu.

Clippersi su već na odoru vodili s visokih 70:48 te su u nastavku vrlo lako održavali visoko vodstvo te na kraju uvjerljivo slavili.

Najbolji kod Clippersa bili su Kawhi Leonard s 31 poenom te s po 15 James Harden (sedam asistencija) i Norman Powell. Ivica Zubac za 23 minute ubacio je šest poena (3/5 za dva, 0/1 slobodna) uz devet skokova.

Kod Kingsa Keegan Murray ubacio je 17 poena uz sedam skokova, a Domantas Sabonis dodao je 15 poena i deset skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Golden State Warriors 119:116
LA Clippers - Sacramento Kings 119:99

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!