Nogomet

Jakirović: 'Krećemo punim gasom, nemamo mi tu što kalkulirati, povlačiti se i čekati'

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.12.2023.
Jakirović: 'Krećemo punim gasom, nemamo mi tu što kalkulirati, povlačiti se i čekati'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U četvrtak je pred Dinamom utakmica odluke, utakmica vrijedna europskog proljeća. Modri na Maksimiru igraju protiv Ballkanija i traže pobjedu za potvrdu drugog mjesta u skupini...

Poraz u prvom susretu na Kosovu pošteno je uzdrmao modre, Sergej Jakirović razmišljao je o odlasku, svi su bili u šoku nakon te blamaže. No, Dinamo se ipak uspio izboriti da mu ovo bude ključna utakmica za nokaut fazu Konferencijske lige.

Igraj na Dinamo - Ballkani na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekuje nas jako važna utakmica, ključna za naš prvi cilj, a to je prezimiti u Europi. To nam je i bio cilj u Astani, željeli smo 'finale' na Maksimiru i da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Očekujem da se sutra maksimalno dobro predstavimo, da budemo taktički odgovorni i disciplinirani. Znam da nam odgovara i neriješeno, ali nemoguće je tako igrati, želimo ostvariti pobjedu i tako ćemo se postaviti od prve minute na terenu i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti cilj", ističe Jakirović.

Danijel Zagorac zaradio je ozljedu neposredno uoči dvoboja protiv Slaven Belupa, dobro ga je zamijenio Ivan Nevistić, ali nakratko.

"Riješili smo dvojbe, branit će Zagorac. Baturina je također na dispoziciji, prošli tjedan imao je virozu, ali se oporavio, normalno trenira i osjeća se jako dobro. Možemo očekivati njegov nastup. Drmić je bio u Njemačkoj i sada ima rehabilitaciju, svi ostali su za divno čudo na dispoziciji. No pričekat ćemo do jutra, dosad su nam uvijek na dan utakmice otpadali igrači koji bi trebali početi. Pušem i na hladno, ali nadam se da će biti sve u redu."

Jakirović i njegov stožer dobro su proučili i izanalizirali protivnika tako da znaju kako Ballkani igra.

"Cijelu polusezonu ide nekom uzlaznom putanjom i igra dobro, u prvenstvu jako rijetko gubi jer je tamo i najkvalitetniji. Zadnji poraz koji je upisao stigao je zbog lošeg terena, bilo je puno grešaka u predaji lopte, navikli su igrati od noge do noge i unatoč terenu nisu mijenjali svoj način igre. Analizirali smo i onu utakmicu s nama, na to smo se najviše bazirali. Već dvije godine su na okupu i imaju dosta automatizama u igri, jako dobro napadaju prostor, pogotovo ako nije kvalitetan pritisak na loptu. Moramo biti ozbiljni i oprezni."

Neće biti nikakvih kalkulacija, Jakirović najavljuje otvoren i napadački Dinamo od početka.

"Krećemo punim gasom, nemamo mi tu što kalkulirati, povlačiti se i čekati, to nema nikakvog smisla. Igramo doma. igramo pred našom publikom i želimo odigrati dobru utakmicu, što prije postići pogodak da odvedemo utakmicu na naš mlin. Tamo nam je nedostajalo puno igrača, u odnosu na tadašnjih prvih 11 imat ćemo šest novih."

Među onima koji su igrali u Prištini, ali posljednjih dana imao je problema je Martin Baturina, no on je spreman za nastup i igrat će, svakako želi osvetu za onaj poraz na Kosovu.

"Atmosfera je dobra nanizali smo nekoliko pobjeda, a ovdje idemo igrati na pobjedu. Idemo reći da želimo poravnati račune jer smo izgubili prvu utakmicu. Svi smo motivirani, spremni i čekamo početak. Ne bih rekao da smo ih tamo podcijenili, jednostavno je bio loš dan, izgubili smo i ostao je nekakav gorak okus. To nam je samo dodatni motiv za sutra."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!