Nogomet

Benzema i društvo iznenađujuće ispali, Al Ahly u polufinalu

Mario Borko • petak, 15.12.2023.
Benzema i društvo iznenađujuće ispali, Al Ahly u polufinalu
Foto: EPA

Egipatski Al Ahly posljednji je polufinalist FIFA Svjetskog klupskog prvenstva nakon što je s 3:1 bio bolji od saudijskog Al-Ittihada. Prošlogodišnja Zlatna lopta Karim Benzema, promašio je kazneni udarac za svoju momčad...

Prvaci afričke Lige prvaka pobijedili su neformalnog domaćina turnira, saudijski Al-Ittihad s 3:1 i tako izborili polufinalni susret klupskog Svjetskog prvenstva protiv brazilskog Fluminensea. Momčad koju vodi bivši austrijski izbornik Marcel Koller vodila je s 3:0 već nakon 62. minute igre i mirno privela utakmicu kraju. Najveća zvijezda na terenu Karim Benzema ublažio je poraz svoje momčadi, ali će žaliti za promašenim kaznenim udarcem kod rezultata 1:0.

Igraj na Bundesligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Egipćani su poveli u 21. minuti preko Ali Maaloula koji je bio precizan s bijele točke, Karim Benzema imao je, u završnici prvog dijela, priliku vratit stvari na početak, ali je njegov jedanaesterac obranio vratar El-Shenawy. Saudijci su u drugi dio ušli bolje, ali u jeku najvećeg pritiska Hussein El Shahat i Emam Ashour s dva su brzinska pogotka u 59. i 62. minuti riješili pitanje pobjednika.

Do kraja su žuti 'žuto-crni' pokušavali, ali uspjeli su samo ublažiti poraz preko Karima Benzeme u drugoj minuti sudačke nadoknade. Anthony Modest koji je u 87. minuti ušao u igru, za pobjedničku ekipu, dobio je crveni karton nakon samo tri minute provedene na terenu pa će tako propustiti polufinalni dvoboj s Fluminenseom.

Al Ahly, kojem je ovo deveti nastup na turniru, a četvrti u nizu, pokušat će prvi puta doći do finala.

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo:
Al Ahly – Al-Ittihad 3:1

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!