Zimski sportovi

Filip Zubčić briljirao u Alta Badiji, samo je Marco Odermatt bio brži!

Branimir Korać • nedjelja, 17.12.2023.
Filip Zubčić briljirao u Alta Badiji, samo je Marco Odermatt bio brži!
Foto: EPA

Filip Zubčić odvezao je briljantnu veleslalomsku utrku u Alta Badiji i završio na drugom mjestu! Jedino je Zubčić bio ravnopravan čudesnom Marcu Odermattu, trećeplasirani je već zaostajao za Zubčićem više od dvije sekunde!

Nakon odlično odrađene prve vožnje u Alta Badiji i drugog mjesta, Filip Zubčić odradio je gotovo savršenu drugu vožnju i osigurao je mjesto na postolju.

U ciljnu ravninu ušao je s nestvarnih dvije sekunde i pet stotinki prednosti nad dotad vodećim Žanom Kranjecom, u zraku je bilo da je to možda i dovoljno za pobijediti nezaustavljivog Marca Odermatta, ali Švicarac je još jednom potvrdio kako je kada za sebe u ovoj disciplini.

Odermatt je izgubio 12 stotinki od prednosti koju je imao ispred Zubčića, ali ostalo mu je još 19 te je upisao pobjedu i nastavio nevjerojatan niz plasmana na postolje u veleslalomu. Ovo mu je 19. zaredom i 14. pobjeda u tom razdoblju.

Zubčić može biti vrlo zadovoljan, odradio je fantastičnu utrku i pokazao da se potpuno vratio u sam svjetski vrh u svojoj najdražoj disciplini. Četvrto mjesto u prošloj utrci pa drugo danas čime je na podjeli drugog mjesta u ukupnom poretku veleslaloma s Marcom Schwarzom.

Odermatt i Zubčić danas su vodili neku svoju bitku, Švicarac je bio 19 stotinki brži, a ostalo društvo nije bilo niti blizu. Kranjec je ostao na trećem mjestu s 2.26 zaostatka za Odermattom.

Veleslalom, Alta Badia:
1. Marco Odermatt (Švicarska) 2:29.23
2. Filip Zubčić (Hrvatska) +0.19
3. Žan Kranjec (Slovenija) +2.26
4. Marco Schwarz (Austrija) +2.54
5. Joan Verdu (Andora) +2.67
6. Alexis Pinturault (Francuska) +2.81
7. Henrik Kristoffersen (Norveška) +3.10
8. Stefan Brennsteiner (Austrija) +3.42
9. Tommy Ford (SAD) +3.52
10. Gino Caviezel (Švicarska) +3.66 ...

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!