Nogomet

Oršić svakodnevno trenira, sve je bliže povratku

Filip Mihoković • ponedjeljak, 18.12.2023.
Oršić svakodnevno trenira, sve je bliže povratku
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nogometaš Trabzonspora i lijevo krilo hrvatske reprezentacije s osmijehom na licu radi ka povratku na nogometne travnjake. As hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru želi se vratiti do početka drugog dijela sezone, a dok čeka poziv iz kluba, trenira na Maksimiru...

Prisjetimo se, Mislav Oršić je u srpnju zadobio ozljedu ligamenata desnog koljena. Dogodilo se to na pripremama Trabzonspora u Sloveniji, a operaciju je obavio u Zagrebu. Turski klub je tako ostao bez glavnog ovosezonskog pojačanja, a trener Nenad Bjelica, koji je imao veliku ulogu u dovođenju Oršića, je u međuvremenu smijenjen i sada obnaša funkciju trenera Union Berlina.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, nakon samo pet mjeseci Oršić je blizu potpunog oporavka. Na glasu kao veliki radnik i borac, ponovno je demonstrirao mentalnu snagu i izdržljivost u suočavanju s preprekama u životu. Sada je Oršiću fokus samo na povratku na travnjak, a ako je suditi po treninzima na Maksimiru, novi trener Abdullah Avci moći će ubrzo računati na ključno pojačanje, prenose 24 sata.

Dobre su to vijesti i za izbornika hrvatske reprezentacije, Zlatka Dalića, koji se sprema za novi pohod na medalju sljedeće godine u Njemačkoj. Povratak Oršića u redove 'vatrenih' bit će veliko pojačanje izborniku koji u posljednjim utakmicama kvalifikacija nije imao na raspolaganju većinu krilnih igrača zbog ozljeda.

Oršić je ostavio velik trag u reprezentaciji pri osvajanju svjetske bronce, a Dalićev modus operandi do sada je bio davanje prilika igračima koji su mu dokazali da može računati na njih, a povratnici su od ozljede.

Pokaže li Oršić dovoljno igranjem za Trabzonspor u drugom dijelu sezone, Dalić u odsustvu Ivana Perišića ne bi trebao puno oklijevati s pozivom za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!