Nogomet

Jakirović nakon ždrijeba: 'Jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 18.12.2023.
Jakirović nakon ždrijeba: 'Jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti'
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Dinamo je saznao protivnika šesnaestine finala Konferencijske lige. Borit će se za osminu finala s Real Betisom...

Ponovno europski ždrijeb nije pomazio Dinamo koji je izvukao, prema mnogima, najtežeg protivnika. Tako smatra i Sergej Jakirović.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti uz Ajax i Olympiakos, ma da nisu ni ostali protivnici 'za baciti'. Plan ih je proučiti, dobro se spremiti i pokušati napraviti sve što je u našoj mogućnosti da imamo povoljan rezultat za uzvrat, budući da prvi susret igramo u gostima."

Sergej Jakirović nada se zimskim pojačanjima kako bi pokušali ponoviti uspjeh Dinamove momčadi prije nekoliko godina:

"Imamo drugačiju momčad od one prije par godina. Dosta će odrediti zimski prijelazni rok gdje ćemo pokušati dovesti pojačanja za deficitarne pozicije i pojačati konkurenciju na određenim pozicijama. Nadam se da će biti zdravlja, to je ono što nam treba. U posljednjih šest utakmica, kada smo bili relativno zdravi, vidjelo se da je naša forma bila u uzlaznoj putanji. Zbog toga nam trebaju zdravlje i dobre pripreme, pa ćemo vidjeti kako će proći susret s Betisom."

Oba kluba susrela su se sa Spartom iz Praga u svojim ovogodišnjim europskim kampanjama. Sparta je Dinamo izbacila iz kvalifikacija za Europsku ligu, dok je Betis porazila u petom kolu grupne faze Europske lige u skupini C. Trener Dinama smatra da je javnost podcijenila Spartu, te da analiza njihove pobjede nad Betisom može biti dobra priprema za Dinamov dvomeč:

"Kada smo mi ispali od Sparte reakcija javnosti je bila da je to slabašna prosječna momčad. Ja sam analizirao Spartu protiv Kopenhagena koji je imao jako tešku utakmicu u Pragu. Taj Kopenhagen je prošao skupinu s Galatasarayom i Manchester Unitedom. Sparta je također prošla jako zahtjevnu skupinu tako da se ispostavilo da je to jedna jako dobra momčad, što smo mi naravno, i znali. Oni su taj dan bili bolji i zasluženo nas izbacili. Analizirat ćemo više utakmica pa ćemo vidjeti koji stil i koji sustav Betis igra i što nam odgovara da im možemo parirati."

Izborom kapetana SuperSport HNL-a, za najboljeg igrača lige proglašen je Bruno Petković. Trener Jakirović zahvalan je na igraču takvoga renomea u svojoj svlačionici:

"Jako mi je drago zbog Brune, imao je jako dobru kalendarsku godinu. Dobro je što to prepoznaju igrači na terenu, oni najbolje znaju tko je kakav igrač jer to osjete. Tim više je ta nagrada još više zaslužena, a njemu želim puno zdravlja jer se vidjelo kako izgledamo kada nije s nama. Sve je lakše kad je Bruno s nama na terenu."

Dinamo je 17. prosinca odigrao posljednji susret prvog dijela sezone protiv Hajduka. Derbi je završio bez pogodaka, a Jakirović nije zadovoljan postavljenim sudačkim kriterijem u utakmici:

"Malo je tu bilo nogometa, više fajta. Smatram da je sve krenulo krivo od prvog starta na Petkoviću. Jedno je držati čvrstu igru kao kriterij u prekršajima, ali ako se krene u prvom startu s tučom, onda je to trebalo sankcionirati. Isto tako je bilo na Kaneku poslije dva duela s Diallom, a kada ti za takav prekršaj dobiješ žuti karton, sve to ide drugačije. Kada smo mi počeli uzvraćati, onda se to pretvorilo u ratničku utakmicu u kojoj najviše pate gledatelji."

U jeku izbora za najboljeg igrača, trener Dinama izdvojio je i najbolje trenere u SuperSport HNL-u:

"Imam među kolegama dosta prijatelja, a oni su Zekić, Mario Kovačević, Sopić i Čabraja. To su četiri trenera koji su nastavili dobar put pri preuzimanju klubova, a kad su odlazili iz klubova ostavili su ih u dobrom ozračju. Čabraja i Kovačević već duže vrijeme rade jako dobar posao i to se vidi iz godine u godinu."

Prvi susret u Sevilli igrat će se 15. veljače, dok je tjedan dana nakon na rasporedu uzvrat na Maksimiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!