Košarka

Zubac odigrao odlično u pobjedi Clippersa, Bogdanović standardno dobar u porazu Pistonsa

Petar Jenjić • utorak, 19.12.2023.
Zubac odigrao odlično u pobjedi Clippersa, Bogdanović standardno dobar u porazu Pistonsa
Foto: EPA

Noćas su na NBA parketima nastupe upisala trojica hrvatskih košarkaša. Bojan Bogdanović je s Detroit Pistonsima upisao novi poraz, dok su do pobjeda stigli Ivica Zubac s LA Clippersima i Luka Šamanić s Utah Jazzom...

Nakon slabijih izdanja po dolasku Jamesa Hardena, Los Angeles Clippersi itekako su se probudili, a noćas su na gostovanju kod Indiana Pacersa stigli do osme uzastopne pobjede. Slavili su s visokih 151:127.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo je Harden predvodio momčad s 35 poena i devet asistencija. Jako dobru utakmicu odradio je i Ivica Zubac koji je dodao 18 koševa (7/10 za dva, slobodna bacanja 4/5), 16 skokova, tri asistencije i tri blokade za 26 minuta u igri.

Najbolji je kod Pacersa bio Bennedict Mathurin s 34 poena i šest skokova.

Nova večer i novi poraz Detroit Pistonsa koji su noćas igrali na gostovanju kod Atlanta Hawksa. Domaćin nikada nije zaostajao tijekom susreta, a rezultatom 130:124 nanio ne protivniku 24. uzastopni poraz.

Pobjedničku ekipu predvodio je Trae Young s 31 poenom i 15 asistencija, dok je Saddiq Bey dodao 21 koš.

Cade Cunningham s 43 poena, pet skokova i sedam asistencija bio je najbolji kod Pistonsa. Bojan Bogdanović ubacio je 25 poena (4/8 za dva, 5/9 za tricu, slobodna bacanja 2/3) te dodao dva skoka i dvije asistencije za 39 minuta u igri.

Do treće pobjede u zadnje četiri utakmice, a okruglo desete ove sezone, stigla je Utah Jazz koja je na domaćem terenu odigrala dvoboj s Brooklyn Netsa te ih svladala sa 125:108.

Po 27 poena i šest skokova kod pobjedničke ekipe imali su Collin Sexton i Talen Horton-Tucker. Dvije minute u igri proveo je i Luka Šamanić koji je ubacio pet poena (1/1 za dva, 1/1 za tricu) i dodao jedan skok.

Najbolji je kod Brooklyn Netsa bio Cam Thomas s 32 poena.

NBA:
Indiana Pacers - LA Clippers 127:151
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 130:124
Utah Jazz - Brooklyn Nets 125:108

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!