Vodeni sportovi

Barakude u novom prijateljskom izazovu protiv SAD-a

Petar Jenjić • četvrtak, 21.12.2023.
Barakude u novom prijateljskom izazovu protiv SAD-a
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Drugu prijateljsku utakmicu na pripremama za Europsko prvenstvo odigrat će hrvatski vaterpolisti. Barakude će dva dana nakon pobjede protiv SAD-a večeras ponovno pokušati svladati istu reprezentaciju...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u punom je jeku priprema za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju odigrati u Dubrovniku i Zagrebu. Izabranici Ivice Tucka će, naravno, igrati i prijateljske dvoboje, a jedan od njih stiže i večeras od 19:30 sati na Plivalištu uz Savu.

Igraj na Hrvatska - SAD na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ponovno će to biti reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država s kojima se igralo i prije dva dana u bazenu Svetice. Nijedna ekipa nije igrala u svom najjačem mogućem sastavu. Hrvatskoj je nedostajao niz igrača poput: Kržića, Bukića, Žuvele, Anića i Vrlića, dok Amerikancima nije nastupio centar Hallock.

Amerikanci su imali kratko vodstvo od 2:1 u prvoj četvrtini, a preostalo vrijeme je u potpunosti pripalo Hrvatskoj koja je početkom treće četvrtine otišla na četiri gola prednosti (11:7). Uspio se SAD približiti kasnije na 11:10, ali su Barakude uspjele sačuvati vodstvo i slaviti s 15:12, predvođene Jerkom Marinićem Kragićem s pet golova.

Hrvatska je tijekom susreta realizirala sva tri peterca, a osim Marinića Kragića, istaknuo se i Loren Fatović s četiri gola. Već početkom treće četvrtine, ostala je bez Konstantina Harkova koji je skupio treću osobnu. U svakom slučaju, za pripremne susrete teško je izabrati boljeg protivnika.

Sami termin pripremna utakmica znači uigravanje i uvježbavanje što bolje igre uoči natjecanja na kojem bi se trebalo pokazati najbolje, posebno jer se ponovno igra u Hrvatskoj, ali se i brani naslov najbolje reprezentacije Europe. Kratke su pripreme, prvenstvo je jako blizu, no kako je našima, tako je i svima ostalima.

Hrvatski reprezentativci nakratko će otići kućama kako bi proslavili Božić s obiteljima, nakon čega slijedi povratak pripremama i još jedna pripremna utakmica, u Beogradu protiv Srbije. Prvenstvo je iza ugla. Podsjetimo, sve kreće već 4. siječnja, a završit će 12 dana kasnije, a u skupini će igrati protiv: Španjolske, Francuske i Crne Gore.

Što su rekli

Jere Marelja, pomoćni trener Hrvatske: "Ono što smo dobro napravili na početku susreta bio je naš odgovor na američki presing kojim su pokušali razbiti naš ritam. Dobro je što smo neke dogovorene stvari napravili onako kako smo trebali. U određenim trenucima bilo je i serije pogrešaka i blage nervoze, ali definitivno možemo biti zadovoljni što smo prikazali u utorak."

Jerko Marinić Kragić, hrvatski reprezentativac: "Svaka nam je utakmica važna, pa tako i ova. Htjeli smo pobijediti, to smo i ostvarili, a i vidjeli smo neke stvari koje trebamo popraviti. Amerikanci su vrlo dobar suparnik, a činjenica da većina njihovih igrača je u Europi već dovoljno govori o kvaliteti njihovog vaterpola. Jako je ozbiljna i nezgodna momčad, a to je i pokazala."

Mjesto, vrijeme

Bazen uz Savu, Zagreb, 19:30

Forma

Hrvatska - SAD 15:12
Hrvatska - Australija 17:10
Kanada - Hrvatska 5:13
Hrvatska - Crna Gora 12:13
Hrvatska - Japan 17:12

Hrvatska - SAD 15:12
Brazil - SAD 7:17
Argentina - SAD 7:22
SAD - Čile 28:2
Brazil - SAD 7:24

Zadnji susret

S obzirom na to da smo već pisali o zadnjoj utakmici, sada ćemo izdvojiti posljednju natjecateljsku koju su odigrali u Svjetskom kupu u ožujku ove godine. Hrvatska je tada slavila sa 16:14.

Prognoza

Pripreme služe za uigravanje, grešaka će biti, ali očekujemo da će i danas hrvatski vaterpolisti upisati pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!