Nogomet

Kustić podržao Kovačića i Gvardiola: 'Možemo biti ponosni'

Filip Mihoković • četvrtak, 21.12.2023.
Kustić podržao Kovačića i Gvardiola: 'Možemo biti ponosni'
Foto: Damir Senčar/HINA

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol u petak će igrati finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv brazilskog prvaka Fluminensea. U Jeddahu im je podršku dao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Manchester City rutinski je u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva svladao Urawa Redse 3:0. Jedan od strijelaca bio je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić kojemu je to bio prvi pogodak za momčad iz Manchestera. Građani će tako imati priliku osvojiti još jedan trofej, a upravo Kovačić ima pčriliku postaviti poseban rekord. Naime pobijede li 'Građani' Fluminense, Kovačić će biti jedini igrač u povijesti nogometa koji je to uspio postići s tri različite momčadi, dok bi Jošku Gvardiolu to bio prvi takav trofej.

Igraj na utakmice SP-a klubova na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marijan Kustić u pratnji Josipa Tomaška, voditelja odjela međunarodnih poslova u HNS-u, izrazio je podršku hrvatskim reprezentativcima:

"Možemo zaista biti ponosni na sve što naši nogometaši ostvaruju u međunarodnim natjecanjima proteklih desetak godina, a ovo veliko finale još je jedna potvrda te visoke kvalitete hrvatskog nogometa."

Kustić je u Jeddahu sudjelovao na Summitu Fife, a hrvatski reprezentativci će imati podršku na tribinama i od delegacije:

"Kovi i Jošku sam poželio puno sreće, duboko vjerujem da će nastaviti uspješan niz naših nogometaša u ovom natjecanju. Jošku je ovo prigoda za prvi trofej ovakve vrijednosti, a Mateu je prilika da se upiše u povijesne knjige kao prvi igrač koji je ovo natjecanje osvojio s tri kluba, što bi bio impresivan podvig. Mateo i Joško su već u niz navrata pokazali da su veliki pobjednici pa vjerujem u njihov uspjeh, a u našoj delegaciji će imati najveće navijače na tribinama."

Finale Svjetskog klupskog prvenstva na rasporedu je 22. prosinca s početkom od 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!