Nogomet

Nisu svi protiv: Predsjednik Napolija otvoren za diskusije o Superligi

Filip Mihoković • četvrtak, 21.12.2023.
Nisu svi protiv: Predsjednik Napolija otvoren za diskusije o Superligi
Foto: EPA

U moru negativnih reakcija europskih nogometnih klubova koji se protive konceptu Superlige, Real Madrid i Barcelona mogli bi pronaći saveznika u Napoliju. Predsjednik talijanskog velikana otvoren je za diskusije o Superligi, kao što je i u prošlosti pokazivao isti stav.

Odluka Europskog suda koji je odobrio osnivanje Superlige nije odjeknula nogometnim svijetom kao što su to organizatori očekivali. Većina europskih velikana u službenim izjavama ogradila se od ideje osnivanja Superlige, dajući podršku Fifi, Uefi i europskoj nogometnoj tradiciji. Popis klubova s ovim stavom uključuje Atletico Madrid, Manchester United, PSG, Romu, Borussiju Dortmund, Bayern München, Dinamo Zagreb i brojne španjolske klubove iz dvije najviše razine natjecanja.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No ne protive se svi europski klubovi ideji Superlige. Predsjednik Napolija Aurelio di Laurentiis već je dugo zagovornik ovog koncepta iako se u prošlosti izjasnio za otvoreni format. Mogao bi tako Napoli postati prvi europski velikan koji će stati uz Real i Barcelonu.

Organizatori Superlige morat će prikupiti više pristalica žele li provesti ideju u djelo, a postoji mogućnost održavanja natjecanja sa sudjelovanjem nekoliko europskih zainteresiranih klubova i s većinskim udjelom saudijskih klubova.

Preostaje u narednim danima vidjeti hoće li istupiti još neki od europskih klubova s podrškom Superligi koja je do sada naišla samo na otpor i protivljenje ideji.

FOTO: EPA/CIRO FUSCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!