Tenis

Preminuo legendarni hrvatski tenisač Boro Jovanović

Mario Borko • petak, 22.12.2023.
Preminuo legendarni hrvatski tenisač Boro Jovanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Bivši finalist Wimbledona u paru s Nikolom Pilićem, Boro Jovanović, napustio nas je u 85. godini života. Jovanović spada među najbolje hrvatske tenisače u povijesti...

Iz Hrvatskog teniskog saveza stigla je tužna vijest o smrti jednog od najvećih hrvatskih tenisača Bore Jovanovića. Velikan hrvatskog tenisa, koji je između ostalog 1962. godine u paru s Nikolom Pilićem igrao finale Wimbledona i finale Davis Cupa s Jugoslavijom, napustio nas je u 85. godini života.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Boro Jovanović rođen je u Zagrebu 1939. godine, a osim spomenutih finala, osvojio je zlatnu medalju u singlu i u parovima na Univerzijadi održanoj u Sofiji 1961., a na Mediteranskim igrama, dvije godine kasnije u Napolju, osvojio je zlato u paru i broncu u singlu.

Najveći uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji bio mu je četvrtfinale Roland Garrosa 1968. godine, a britanski The Daily Telegraph ga je 1963. godine rangirao kao osmog tenisača svijeta.

''Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena, Boro Jovanović, više nije s nama. Preminuo je u 85. godini, nakon što je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom i svjetskom tenisu. Prošle godine dobio je Nagradu za životno djelo u tenisu Hrvatskog teniskog saveza, kao priznanje za golem doprinos sportu i za rezultate koje je ostvario. S Nikolom Pilićem bio je finalist Wimbledona u paru 1962., a u dva navrata je (jednom s Pilićem, jednom samostalno) bio proglašen za najboljeg sportaša Jugoslavije u tradicionalnom izboru Sportskih novosti'', objavili su iz Hrvatskog teniskog saveza na svojim službenim stranicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!