Zimski sportovi

Schwarz slavio ispred Noela, Zubčić diskvalificiran

Petar Jenjić • petak, 22.12.2023.
Schwarz slavio ispred Noela, Zubčić diskvalificiran
Foto: EPA

Filip Zubčić diskvalificiran je nakon odražene druge vožnje slaloma u Madonni di Campiglio. Istok Rodeš završio je kao 26., a pobjedu je odnio Marco Schwarz...

Završen je noćni slalom u Madonni di Campiglio, a do pobjede je stigao Austrijanac Marco Schwarz. Austrijanac je kroz ciljnu ravninu stigao s ukupnim vremenom 1:40.76.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vodeći nakon prve vožnje, Clement Noel iz Francuske, završio je drugi s 25 stotinki zaostatka. Treća pozicija pripala je Daveu Rydingu koji je kasnio 39 stotinki.

Schwarz je tako stigao do šeste pobjede karijere, a treće u slalomu, te je tako preuzeo vodstvo u ukunom poretku slaloma sa 180 bodova. Drugi je Manuel Feller sa 145 bodova, a on je danas završio peti. Ispred njega još je bio Timon Haugan.

Hrvatski skijaši danas ipak nisu briljirali. Filip Zubčić je bio osmi nakon prve vožnje, ali je u drugoj diskvalificiran. Istok Rodeš završio je na 26. mjestu s dvije sekunde i 47 stotinki zaostatka.

Samuel Kolega je ostao bez druge vožnje, završio je 31. s jednom stotinkom lošijim vremenom od posljednjeg skijaša koji je ušao u drugu utrku.

Maddona di Campiglio, slalom:
1. Marco Schwarz
2. Clement Noel +0.25
3. Dave Ryding +0.39
4. Timon Haugan +0.41
5. Manuel Feller +0.43
...
26. Istok Rodeš +2.47
Filip Zubčić diskvalifikacija

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!