Nogomet

Stoičkov: 'Novi format Svjetskog klupskog prvenstva imat će pozitivan učinak na nogomet'

Mihaela Bradovski • subota, 23.12.2023.
Stoičkov: 'Novi format Svjetskog klupskog prvenstva imat će pozitivan učinak na nogomet'
Foto: EPA

Mišljenja oko novog formata Svjetskog klupskog prvenstva koji će obuhvatiti čak 32 kluba u ljeto 2025. godine, dosta su podijeljena. Hristo Stoičkov spada među one koji to vide kao pozitivan pomak...

Nema dvojbe da će novi format Svjetskog klupskog prvenstva diljem svijeta izazvati veliku pozornost, posebno ako se marketinški odradi dobar posao u što ne treba sumnjati kada su u pitanju Fifina natjecanja. Problem je u dodatnoj preopterećenosti igrača koje očekuju novi napori u godini kada obično pune baterije bez europskih ili svjetskih prvenstava.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Legendarni Hristo Stoičkov smatra kako će novi sustav ipak imati pozitivan učinak na nogomet u cjelini.

"Mislim da je novi sustav Svjetskog klupskog prvenstva sjajna ideja i da će imati pozitivan učinak na nogomet", poručuje Stoičkov.

Bugarin tvrdi kako će zanimanje za ovo natjecanje biti veliko.

"Bit će to vrlo zanimljiv turnir s najboljim klubovima Europe i Južne Amerike i ujedno prilika i za klubove s ostalih kontinenata da se natječu na najvišoj razini i da imaju priliku rasti. Još se sjećam Interkontinentalnog kupa 1992. godine u kojem smo izgubili od Sao Paula gdje sam zabio i pogodak. Žalim što u moje vrijeme nije bilo više prilika za igranje protiv klubova iz drugih dijelova svijeta."

Što se tiče dodatnog opterećenja za igrače, Stoičkov ne smatra kako će ovo natjecanje na to imati poseban utjecaj.

"Neki su zabrinuti da će igrači biti preopterećeni, ali ovo natjecanje održava se svake četiri godine i igrači tu mogu igrati maksimalno sedam utakmica ako dođu do finala. Polovica igrača odigrat će samo tri utakmice ili prosječno jednu utakmicu više godišnje."

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!