Nogomet

Fenerbahče i Galatasaray u borbi za važne bodove u utrci za titulu prvaka Turske

Branimir Korać • nedjelja, 24.12.2023.
Fenerbahče i Galatasaray u borbi za važne bodove u utrci za titulu prvaka Turske
Foto: EPA

U 17. kolu turskog prvenstva na rasporedu je najiščekivaniji dvoboj dosadašnjeg dijela sezone. Fenerbahče na svom travnjaku dočekuje Galatasaray...

U borbi za titulu prvaka Turske nalaze se samo Fenerbahče i Galatasaray. Ova dva kluba nalaze se na vrhu poretka gdje su bodovno poravnati, a prvi pratitelj zaostaje velikih 13 bodova.

Igraj na Fenerbahče - Galatasaray na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi su u dobroj formi i imaju po četiri uzastopne prvenstvene pobjede. U prošlom kolu Fener je opasno hodao po rubu poraza, igrao je u gostima kod Kayserispora, ispustio dva gola prednosti, domain je bio u naletu i tražio preokret, ali Fener je ipak uspio doći do pobjede iz kaznenog udarca preko Batshuayija.

I u tom susretu Fenerbahče je bio jako opasan i dobar prema naprijed, ali u fazi obrane ima problema. Dominik Livaković prečesto ostaje kao na streljani, posljednja linija Fenerbahčea ne ulijeva povjerenje.

Galatasaray manje golova zabija, ali ih manje i prima. Pokazalo je to i prošlo kolo u kojem je Fenerbahče slavio s 4:3 protiv Kayserispora, a Galatasaray je istovremeno slavio s 1:0 protiv Karagumruka.

Problem za Fenerbahče je neigranje vrlo važnog veznjaka Freda koji je suspendiran i morat će pronaći adekvatno rješenje što neće biti jednostavno s obzirom na njegovu ak i ključnu ulogu u sredini terena.

Što su rekli

Ismail Kartal, trener Fenerbahčea: "Imamo nekih problema s izostancima, ali ne smijemo to uzima kako bi imali spreman alibi. Svima je jasno kolika je važnost ovog derbija, pobjeda u ovom derbiju imala bi višestruki značaj. Imam povjerenja u igrače i uvjeren sam da će biti sjajni."

Mjesto, vrijeme, sudac

Istanbul, Sukru Saracoglu Stadium, 17:00

Sudac: Kardesler

Nedostaju

Fenerbahče: Džeko, Yandas, Fred

Galatasaray: Oliveira

Prošli dvoboj

Galatasaray je u prošlom dvoboju ovih protivnika slavio s 3:0. Zaniolo je zabio dva puta, a Icardi jednom.

Prognoza

Jako teško za prognozirati, ovdje je baš sve moguće, vjerujemo da će biti golova.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!