Košarka

Dobar nastup Mavre u pobjedi Saratova, Perasović bolji od Anzulovića

Petar Jenjić • nedjelja, 24.12.2023.
Dobar nastup Mavre u pobjedi Saratova, Perasović bolji od Anzulovića
Foto: Ivana Ivanović/HINA

Dominik Mavra odigrao je vrlo dobro u pobjedu svog Saratova protiv Astane. Velimir Perasović je s Uniks Kazanom slavio kod kuće protiv Samare...

Nakon dva uzastopna poraza, do nove pobjede stigao je Saratov koji je na domaćem terenu svladao Astanu rezultatom 84:75. Sada su obje ekipe na omjeru od osam pobjeda i 11 poraza.

Igraj na utakmice VTB lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Thornwell Sindarius s 18 poena i šest skokova, Dominik Mavra dodao je 11 koševa (1/1 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 3/4), pet skokova i pet asistencija za 30 minuta u igri.

Goste su s po 21 poenom predvodili Markell Johnson (sedam skokova, šest asistencija) i Royce Hamm.

Do pete uzastopne pobjede stigao je Uniks Kazan kojeg vodi Velimir Perasović. Danas je na domaćem terenu igrao protiv Samare čiji je trener Dražen Anzulović i koja je svladala Uniks u prošloj utakmici.

Međutim, danas nije bilo prevelike drame, Uniks je do 14. pobjede sezone stigao rezultatom 81:61, a dvoboj je prelomio u drugoj četvrtini koju je dobio s 23:6. Do kraja je samo ostalo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Domaću momčad do pobjede je predvodio Nenad Dimitrijević s 19 poena i sedam asistencija. Najbolji je kod gostiju bio James Thompson s 21 poenom i šest skokova.

VTB liga:
Saratov - Astana 84:75
Uniks Kazan - Samara 81:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!