Nogomet

FIFA i CONMEBOL zaprijetili Brazilu suspenzijom zbog miješanja politike u rad Saveza

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.12.2023.
FIFA i CONMEBOL zaprijetili Brazilu suspenzijom zbog miješanja politike u rad Saveza
Foto: Damir Senčar/HINA

Brazilski nogometni savez dobio je ozbiljno upozorenje uoči predsjedničkih izbora koje je planirao održati u siječnju. Tu bi se mogao naći u velikim problemima jer FIFA i CONMEBOL to smatraju kao miješanje politike u rad Saveza...

Sve je počelo odlukom Suda u Riju o smjeni aktualnog predsjednika Ednalda Rodriguesa i ljudi koje je postavio u Savez i to zbog nepravilnosti prilikom izbora.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

FIFA i CONMEBOL sudsku intervenciju smatraju jednako kao i miješanje politike u rad Saveza stoga su poručili kako se novi izbori ne smiju održati u siječnju kako je predviđeno i prijete Brazilu suspenzijom.

U pismu Brazilskom nogometnom savezu, FIFA poručuje kako je suspenzija svakako jedna od mogućih sankcija.

"FIFA neće imati nikakvu drugu opciju nego pokrenuti istragu pred svojim tijelima, a odluka može dovesti do suspenzije. Brazilski nogometni savez mogao bi biti suspendiran i izgubiti sva prava, a to znači da brazilske reprezentacije i klubovi ne bi mogli sudjelovati na bilo kojoj razini međunarodnih natjecanja sve dok je ta suspenzija na snazi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.12.2023. u 18:25
    ma treba vas ukinuti i smjestiti u dugogodišnji »odmor« … koja perverzija da se uopće tim spodobama dopustilo da oni mogu određivati tko se smije ili ne smije suprotstaviti korupciji, i to desetljećima. svi su postali taoci pohlepnih zločinaca.
    cameosis