Košarka

Brunson zaustavio seriju Bucksa, Šarić dobar u porazu Warriorsa u Denveru

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.12.2023.
Brunson zaustavio seriju Bucksa, Šarić dobar u porazu Warriorsa u Denveru
Foto: EPA

Milwaukee Bucksi sa sedam uzastopnih pobjeda doputovali su u New York, međutim nisu uspjeli doći do nove pobjede. Knicksi su slavili sa 129:122. Golden State Warriorsi poraženi su kod Denver Nuggetsa...

New York Knicksi skinuli su veliki skalp na Božić, odigrali su odličnu utakmicu protiv Milwaukee Bucksa i upisali su vrijednu pobjedu 129:122. Niz pobjeda Bucksa tako je prekinut, Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard odradili su svoje, ali nije bilo dovoljno.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posljednjih devet međusobnih dvoboja otišli su na stranu Bucksa i to njih čak šest vrlo glatko s dvoznamenkastom razlikom, no ovo je bila večer Knicksa koji su dočekali svoju priliku.

Knicksi su u prvoj četvrtini preuzeli vodstvo i održavali su prednost u dvoznamenkastim vodama, no minutu i pol prije kraja Bobby Portis je smanjio na minus šest, imali su Bucksi priliku za dodatno približavanje, ali nisu bili uspješni.

Knickse su predvodili Jalen Brunson s 38 poena i šest asistencija, Julius Randle s 24 poena i devet skokova, RJ Barrett dodao je 21 poen i šest skokova, a Immanuel Quickley 20 poena.

Kod Bucksa po 21 poena upisali su Antetokounmpo (13 skokova i šest asistencija) i Lillard (osam asistencija) dok je Khris Middleton upisao 24 poena i šest asistencija.

U spektaklu u Coloradu Nuggetsi su ugostili Warriorse i upisali pobjedu 120:114. Dario Šarić odigrao je dobru utakmicu, općenito igrači Golden Statea s klupe dali su dobar doprinos, no starteri su podbacili.

Izuzev Brandina Podziemskog, nitko od startera nije bio na očekivanoj razini, očekivalo se više i od Curryja i Thompsona prvenstveno, a bez njihovog uobičajenog doprinosa, Warriorsi su se još dobro i držali te do kraja bili u igri za pobjedu.

Warriorsi su uspjeli smanjiti broj poena Nikole Jokića iz igre, ali je s linije slobodnih bacanja bio ubojit ubacivši svih 18 pokušaja.

Upravo Jokić pet minuta prije kraja donio je Nuggetsima vodstvo koje više nisu ispuštali do posljednje sekunde.

Najefikasniji kod Nuggetsa bili su Jamal Murray s 28 poena i pet skokova, Nikola Jokić s 26 poena, 14 skokova i osam asistencija, Michael Porter s 19 poena, deset skokova i četiri blokade te Aaron Gordon sa 16 poena i deset skokova.

Kod Warriorsa Andrew Wiggins ubacio je 22 poena, Steph Curry 18 poena, a Dario Šarić za 20 minuta dodao je 14 poena (5/8 za dva, 0/3 za tri, 4/4 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

NBA:
New York Knicks - Milwaukee Bucks 129:122
Denver Nuggets - Golden State Warriors 120:114

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!