Košarka

Velika večer Luke Dončića u pobjedi Dallasa u Phoenixu, Celticsi slavili kod Lakersa

Branimir Korać • utorak, 26.12.2023.
Velika večer Luke Dončića u pobjedi Dallasa u Phoenixu, Celticsi slavili kod Lakersa
Foto: EPA

Još tri dvoboja odigrana su noćas u NBA ligi, a gosti su odnijeli dvije pobjede. Jedini uspješan domaćin bio je Miami...

Boston Celticsi proslavili su Božić gostujućom pobjedom protiv Los Angeles Lakersa. Celticsi su bili bolji, raspoloženiji, starteri su im odradili sjajan posao i svaki od njih ubacio je najmanje 18 poena.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S druge strane Lakersi su imali vrlo raspoloženog Anthonyja Davisa, imao je pomoć u Taureanu Prince, ali za nešto više trebao se još netko uključiti. LeBron James pamti i bolje nastupe na Božić od ovog svog 18.

Celticsi su upisali zasluženu pobjedu 126:115 predvođeni s 28 poena i 11 skokova Kristapsa Porzingisa, 25 poena, osam skokova i sedam asistencija Jaysona Tatuma te 18 poena i 11 asistencija Derricka Whitea.

Kod Lakersa Anthony Davis ubacio je 40 poena uz 13 skokova dok je Taurean Prince ubacio 17 poena.

Sixersi su bez Joela Embiida gostovali kod Miamija i upisali su poraz 119:113, ali dugo su bili u igri. Nije pomogla niti loša večer Tyresea Maxeyja, Miami je odradio posao i uzeo pobjedu.

Dvije i pol minute prije kraja Miami je imao svega plus četiri, Kelly Oubre imao je dva bacanja za minus dva, ali oba je promašio nakon čega Bam Adebayo ubacuje nakon skoka u napadu, Duncan Robinson dodaje tricu i pobjednik je riješen.

Utakmicu karijere odigrao je Jaime Jaquez s 31 poenom i deset skokova, Bam Adebayo dodao je 26 poena i 15 skokova, a Tyler Herro dodao je 22 poena i šest skokova. Kod Sixersa Tobias Harris ubacio je 27 poena i uhvatio sedam skokova, a Kelly Oubre dodao je 25 poena i sedam skokova.

Velika večer Luke Dončića - 50 božićnih poena i prebačena granica od deset tisuća poena u karijeri. Dončić je predvodio Dallas u gostujućoj pobjedi Sunsa koji nisu imali rješenje za fantastičnog Slovenca.

Dončić je za ovaj doseg trebao 358 utakmica i sedmi je najbrži u povijesti koji je prebacio čarobnu granicu. U tih 50 poena ugradio je osam trica i 15 asistencija, a sjajni su bili i Derrick Jones s 23 poena i Dereck Lively s 20 poena i deset skokova.

Kod Sunsa, koji su opet na ispod 50 posto pobjeda, Grayson Allen je ubacio 32 poena uz osam trica, Chimezie Metu 23 poena uz 19 skokova, a Devin Booker dodao je 20 poena i deset asistencija.

NBA:
Los Angeles Lakers - Boston Celtics 115:126
Miami Heat - Philadelphia 76ers 119:113
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 114:128

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!