Nogomet

Celtic ne smije kiksati u Dundeeju, Rangersi su mu za petama

Branimir Korać • utorak, 26.12.2023.
Celtic ne smije kiksati u Dundeeju, Rangersi su mu za petama
Foto: EPA

Škoti će na Boxing Day odigrati samo jednu utakmicu i to će lider Celtic gostovati kod Dundeeja. Riječ je o prvom susretu 20. kola u kojem se od Celtica očekuje pobjeda...

Celtic i Rangersi nastavljaju utrku za prvaka Škotske i iako je Celtic na prvom mjestu, to se može vrlo brzo okrenuti. Rangersi zaostaju svega dva boda i što je vrlo bitno, imaju utakmicu manje.

Igraj na Dundee - Celtic na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dundee je, pak, u sredini ljestvice na sedmom mjestu i bori se za ulazak u Top 6 koji nastavljaju bitku u Ligi za prvaka. Dundee zaostaje za šestoplasiranim Hibernianom tri boda, ali ima čak tri utakmice manje od većine klubova.

I prošlog tjedna meč Dundeeja nije održan, trebao je igrati protiv Aberdeena, ali zbog lošeg travnjaka susret je odgođen za kasniji datum. Danas ne bi trebalo biti problema i Dundee i Celtic trebali bi odraditi svoj meč.

Dundee je na svom travnjaku upisao tri pobjede, tri remija i dva poraza, poražen je od Rangersa i Hiberniana, a posebno će mu u sjećanju ostati taj poraz od Rangersa koji je slavio čak s 5:0. Ovdje će pokušati izbjeći treći poraz što neće biti jednostavno.

Međutim i Celtic ima svoje probleme, upisao je dva poraza koja definitivno nije očekivao. Povezao je poraze od Kilmarnocka i Heartsa koji su vratili Rangerse u utrku za titulu.

U sljedećem kolu, 30. prosinca, Celtic igra protiv Rangersa i nipošto ne želi u taj susret ući s porazom iz ovog dvoboja. No, neće mu biti lako, Dundee je imao nekoliko dana više odmora i izuzev tog visokog poraza od Rangersa, pokazao se ove sezone kao tvrd orah.

Što su rekli

Tony Docherty, trener Dundeeja: "Igramo kod kuće, a naša forma na domaćem terenu je vrlo dobra. Žao mi je što navijači nisu u subotu mogli gledati dvoboj protiv Aberdeena, osjećala se ta posebna energija u gradu, posebno jer Aberdeen sa sobom vodi vojsku navijača. Na žalost nismo igrali tu utakmicu, ali nas čeka novi veliki dvoboj."

Brendan Rodgers, trener Celtica: "Dvoboj s Rangersima je daleko, tek za vikend, znam da je to velika utakmica, ali za nas je trenutno najveća ova protiv Dundeeja. To nam je prvi i najvažniji cilj, samo o tom susretu u ovom trenutku razmišljamo. To nije jednostavno gostovanje i igrači to ne smiju zaboraviti."

Mjesto, vrijeme

Dundee, Dens Park, 16:00

Nedostaju

Dundee: Juan Portales (ozljeda)

Rangers: Liel Abada, James McCarthy (ozljede)

Prošli dvoboj

Celtic ne zna za poraz od Dundeeja od 2001. godine, a u prošlom susretu slavio je s 3:0 golovima Davida Turnbulla, Kyoga Furuhashija i Matthewa O'Rileyja.

Prognoza

Celtic je bolja momčad i apsolutni favorit u ovom dvoboju.

FOTO: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!