Nogomet

Karoglan: 'Suđenje je generalno bilo dobro, a prvenstvo nije neregularno'

Branimir Korać • utorak, 26.12.2023.
Karoglan: 'Suđenje je generalno bilo dobro, a prvenstvo nije neregularno'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Trener Hajduka Mislav Karoglan ima puno razloga za zadovoljstvo. Hajduk 2024. godinu dočekuje na vodećoj poziciji, gdje godinama nije bio...

Mislav Karoglan preuzeo je Hajduk nakon odlaska Ivana Leke, napravio je veliku stvar, neporažen je i odveo je Hajduk do titule jesenskog prvaka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bio bih neskroman da kažem da nisam zadovoljan. Sve skupa me iznenadilo, ali znaš gdje dolaziš i kakva su očekivanja. Kad rezimiram ovih osam prvenstvenih utakmica i jednu kupa, zadovoljan sam rezultatom", rekao je Karoglan u velikom intervjuu za Dalmatinski portal.

Hajduk je pokazao veliki napredak u fazi obrane gdje je vrlo čvrst i jako teško prima golove. U fokusu su Uremović, Šarlija i Lučić, ali Karoglan ističe još neke igrače.

"Dodao bih tu i Eleza, koji je klasa za sebe u određenim fazama igre. Također je Diallo defenzivno dobar, kao i Moufi. Tu je i Sigur koji može odigrati više pozicija. Treba istaknuti i da smo mi neke utakmice dosta dobro stiskali gore, odigrali visoki presing. Možda sve osim zadnjeg susreta jeseni, gdje planski nismo htjeli toliko."

Marko Livaja i Bruno Petković najkvalitetniji su igrači lige.

"Imaju neke sličnosti, ali Marko je bolji strijelac s boljim šutom. Lijeva noga je Marku nemjerljivo bolja. Nisu oni isti, teško je uspoređivati igrače, ali svakako su obojica na toj poziciji klasa za sebe u ovoj ligi."

Ono što Hajdukove navijače najviše zanima je dolazi li Ivan Perišić.

"Nemam za sada informacije. Ne znam kako mu teče oporavak nakon ozljede, a jedino što sa svoje strane mogu reći jest da bih ga volio imati u svlačionici kad god to bude moguće."

Posebna priča Hajdukove momčadi su Rokas Pukštas i Niko Sigur koji se ističu među vršnjacima.

"Ističe ih neki specifičan mentalitet. Oni ne poznaju pritisak ili ga dobro prikrivaju. Nikad nisam upoznao nekoga kao što je Pukštas. Pogotovo da igrač njegove visine ima toliki vertikalni skok, a nije eksplozivan igrač. Genetika je očito čudesna stvar."

Progovorio je Karoglan i o suđenju, ali i je li prvenstvoi neregularno kako je izjavio Zvonimir Šarlija.

"Generalno je bilo dobro suđenje. Pogrešaka ima, ali generalno je bolje u odnosu na protekle sezone. Nije prvenstvo neregularno, muči me jedino što se rosteri mijenjaju. Volio bih da se barem jedno kolo odigralo prošle srijede, 20. prosinca, jer se to moglo. To pravilo o odgađanju je definitivno pogrešno i dobro je da su ga promijenili za narednu sezonu."

Kandidati za naslov prvaka osim Hajduka su Dinamo i Rijeka.

"Držao bih Rijeku tu, s obzirom na manju razinu pritiska i da će se više igrati nogometa. Rujevica je brza, drugačiji teren. Po meni je to utrka utroje i nema tu puno priče, ni alibija, imaš samo cilj, a to je pokušati osvojiti naslov prvaka."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!