Nogomet

Franjin Promotionplay šokirao jednog od glavnih favorita Kutije i izbacio ga u četvrtfinalu!

Branimir Korać • utorak, 26.12.2023.
Franjin Promotionplay šokirao jednog od glavnih favorita Kutije i izbacio ga u četvrtfinalu!
Foto: Pixsell

Najveće iznenađenje današnjeg programa Kutije šibica kreirao je Promotionplay Domograd koji je izbacio u četvrtfinalu Polikliniku Milojević, iza čijeg imena se skrivala kompletna momčad Futsal Dinama...

Jedno je igrati po futsal pravilima, a nešto sasvim drugo po modificiranim turnirskim malonogometnim pravilima. Baš zato se iznenađenja na Kutiji i događaju jer da nije tako, Poliklinika Milojević vjerojatno ne bi imala problema protiv Promotionplay Domograda.

Igraj na utakmice Kutije šibica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No ovo je druga priča i Poliklinika je pala, nije pronalazila rješenje kako doći do gola kroz zgusnutu obranu Promotionplaya. Tu je i faktor Antonija Franje koji u dušu poznaje Futsal Dinamo i ove igrače, znao je kako postaviti svoju momčad i otežati posao velikom favoritu.

Vrlo rano je PP Domograd ostao bez svog najjačeg imena Vedrana Matoševića koji je morao napustiti igru zbog ozljede, ali unatoč tome Promotionplay je poveo u osmoj minuti krasnim pogotkom petom Filipa Bungića.

U 19. minuti istom mjerom uzvratio je najopasniji igrač Poliklinike Luka Perić, nakratko je zaspala obrana Promotionplaya, a Perić je petom proslijedio loptu u mrežu.

U drugom dijelu Poliklinika je odmah zaprijetila, Mužar je iz blizine zatresao vratnicu, pa odmah nakon toga pucao i u blok, a kada nije on razbio, zabio je na drugoj strani Matijašević nakon loše reakcije obrane Poliklinike.

Krenuo je Milojević po poravnanje i onda u 31. minuti iz ničega ušao u minus 3:1. Slobodni udarac gotovo na centru, izveo ga je Šoljić loše je reagirao Pavlić i lopta je završila u mreži.

U završnici Poliklinika više nije imala što čekati, izvukla je vratara, ušao je Postružin kao igrač vratar, ali samo su još dvije lopte završile u njihovoj mreži.

Prvo je Čekol u svom stilu snažno opalio, ali lopta pogađa u blok Matijaševića i od njega se odbija na drugu stranu terena u praznu mrežu. Vrlo brzo i Šoljić pogađa prazan gol preko cijelog terena za 5:1.

40 sekundi prije kraja Filip Novak samo smanjuje na 5:2.

Potpuno nepotrebno došlo je do incidenta manje od 30 sekundi prije kraja. Matijašević se oslobodio Perića i Tihomira Novaka, frustriran zbog poraza Novak je zamahnuo svom snagom s leđa prema Matijaševiću, no sva sreća da ga nije pogodio jer je moglo doći do teške ozljede. Odmah je tu došlo do naguravanja i prijetnji, a sve je završeno isključenjem Novaka i - Matijaševića.

Nisu pomogle sve molbe Franje i cijele momčadi da Matijašević ne dobije isključenje jer je on tu bio žrtva.

Do kraja se više nije igralo, Promotionplay je proslavio veliku pobjedu i prolaz u polufinale. Na nastupu Poliklinike osim poraza ostaje ta mrlja na kraju i nesportski potez koji Novaku nije trebao.

Kutija šibica, četvrtfinale:
Poliklinika Milojević - Promotionplay Domograd 2:5

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!